Co je to?
Definice výrazu, termínu Charta 77. Co znamená odborný pojem Charta 77 z kategorie Politika?

Co je Charta 77?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Charta 77

Charta 77 je pojmenování neformální občanské iniciativy, zaměřené na kritiku nedodržení lidských a občanských práv státem a politickou mocí. K dodržování těchto práv byla ČSSR zavázána podpisem Závěrečného aktu Konference o bezpečnosti a spolupráci v Helsinkách. Název si tato iniciativa zvolila podle dokumentu, ve kterém uvedla své prohlášení.
Charta 77 byla aktivní od roku 1977 do roku 1992. Jejími signatáři byli významné osobnosti kultury, vědy i společenského života. Autoři chtěli být anonymní, patřili k nim např. Václav Havel nebo Pavel Kohout.


Co je to Charta 77? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Charta 77. Co znamená odborný pojem Charta 77 z kategorie Politika?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujala vás definice slova Charta 77? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Charta 77 je v kategorii politika

Klíčová slova: definice, politika, co to je, synonymum, význam pojmu, přesný význam, Charta 77, co znamená, popis, odborný výraz, slovo, heslo, terminologie, vysvětlení, slovník, odborné názvosloví, termín, význam


Pojem Charta 77 je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Charta 77?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Charta 77 byla neformální československá občanská iniciativa, která kritizovala „politickou a státní moc“ za nedodržování lidských a občanských práv, k jejichž dodržování se ČSSR zavázala při podpisu Závěrečného aktu Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě (KBSE) v Helsinkách. Iniciativa působila v letech 1977 až 1992. Dokument (Charta 77) je pojmenován podle data z 1. ledna 1977.

Další informační zdroje o slovu Charta 77

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Charta 77 ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Charta 77 ve Wikimedia Commons

Najít heslo Charta 77 na Google.cz

Zkusit najít Charta 77 ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Charta 77 na Youtube

Zkusit najít frázi Charta 77 ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Charta 77 například ve Wikizdrojích, v Google překladači, v evropském vyhledávači Qwant, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je význam slova Charta 77? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Charta 77? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Charta 77, odpověď na dotaz co je to Charta 77?. Víte např. kdo to je Zpěvák? Znáte a víte kdo je Veronika Jeníková? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Princezna v růžovém, charta 77, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.