Co je to?
Odborný výraz, definice slova Aerobní cvičení. Co znamená slovo Aerobní cvičení z kategorie Sport?

Co je Aerobní cvičení?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Aerobní cvičení?

Aerobní cvičení je název pro aktivitu, při níž za přítomnosti kyslíku pracují svaly a probíhají metabolické procesy. Toto cvičení je střední intenzity a je potřeba cvičit delší dobu při zvýšené tepové frekvenci. Při aerobním cvičení se spalují rychleji tuky, takže čím delší je cvičení, tím více tuků se spálí. K tomu však dochází až po 30 minutách cvičení. Organizmus nejdříve používá jako zdroj energie cukry, kterých však není dost. Při jejich nedostatku pak tělo čerpá z tukových zásob. Spotřeba tuků vychází z celkové zdatnosti a vytrénovanosti cvičence.
Při pravidelném aerobním cvičení dochází ke zlepšení výkonnosti kardiovaskulárního systému, tedy oběhové soustavy, srdce nebo plic. Aerobní cvičení je výborným krokem k lepšímu zdravotnímu stavu, přínosem je zlepšení krevního tlaku, snížení cholesterolu, snížená rizika srdečních onemocnění, navýšení výkonu plic i srdce, menší obsah tuku v těle.


Co je to Aerobní cvičení? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Aerobní cvičení. Co znamená slovo Aerobní cvičení z kategorie Sport?

Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Tento text (Aerobní cvičení) můžete sdílet s přáteli na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Aerobní cvičení patří do kategorie sport

Klíčová slova: terminologie, sport, význam, význam slova, synonymum, lexikon, definice, sport, Aerobní cvičení, odborné názvosloví, názvosloví, přesný význam, význam pojmu, odborný výraz, slovo, co to je, slovník, co je to Aerobní cvičení?


Pojem Aerobní cvičení je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Aerobní cvičení? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Aerobní cvičení (z řeckého aer = vzduch) je taková pohybová aktivita, kdy práce svalů a metabolické procesy v nich, probíhají za přítomnosti kyslíku. Aerobní cvičení je jakékoliv cvičení prováděné střední intenzitou po delší čas se zvýšenou tepovou frekvencí. Během takového cvičení je kyslík využíván k přeměně tuků a glukosy k produkci adenosintrifosfátu neboli ATP, což je základní zdroj energie pro buňky. Tělo primárně používá k výrobě ATP glykogen, avšak při déle trvajícím výkonu začne tělo používat tukové zásoby. Tohoto efektu se využívá při hubnutí. Konečným produktem aerobních procesů je oxid uhličitý a voda.
Opakem aerobního cvičení je anaerobní cvičení, což je cvičení za nedostatečného přísunu kyslíku. Jde o velké výkony během krátké doby, např. sprint.

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Aerobní cvičení ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Aerobní cvičení ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Aerobní cvičení ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít heslo Aerobní cvičení na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Aerobní cvičení ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Aerobní cvičení ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Aerobní cvičení například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Teďka již bezesporu víte jaký je význam slova Aerobní cvičení? resp. jaký je význam pojmu Aerobní cvičení? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Aerobní cvičení, odpověď na dotaz co je to Aerobní cvičení?. Víte např. kdo to je Geodet? Znáte a víte kdo je Adrian Jastraban? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Můžete se proto pokusit najít heslo Aerobní cvičení i v jiné sekci než v sport. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball hra, aerobní cvičení, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na popisy termínů, zajímavosti, slovníková hesla, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte co znamená zkratka AYOR, JFGI nebo WIYF? Tyto a další zkratky naleznete na našem spřáteleném webu.