Co je to?
Definice odborného termínu, slova Korfbal. Co znamená pojem Korfbal z kategorie Sport?

Co je Korfbal?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Korfbal?

Korfbal je druh kolektivní míčové hry, ve které hrají společně muži i ženy. Tento sport pochází z Nizozemí a je známý od roku 1902. Hřiště je rozděleno na dvě poloviny, má obdélníkový tvar 20 x 40 metrů. Cílem je dostat míč do koše, který se nachází na stojanu, vysokém 3,5 m a bez odrazové desky. Ten je umístěn uvnitř každé hrací poloviny.
Hraje se rukama, na dvě třicetiminutové části. Jde o sport týmový. Hráč nedribluje, ale nesmí s míčem udělat více než dva kroky. Střílet se smí, až je obránce dále než na vzdálenost paže. Míč se smí soupeři sebrat jedině tehdy, je-li ve vzduchu. Nelze hrát nohama, faulovat nebo se více pohybovat s míčem. Bránit se mohou pouze hráči stejného pohlaví. Tým tvoří vždy dva muži a dvě ženy. Dá se hrát jak v hale, tak venku – na travnatém povrchu či písku, hrálo se již i ve vodě.


Co je to Korfbal? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Korfbal. Co znamená pojem Korfbal z kategorie Sport?

Neručíme za přesnost informací. Možnost chyb vyhrazena. Napsáno redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Korfbal sdílet s kolegy na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Korfbal patří do sekce sport

Klíčová slova: co to je, sport, co je to Korfbal?, slovník, Korfbal, heslo, definice, definice pojmu, sport, přesný význam, odborné názvosloví, pojem, význam pojmu, co znamená, vysvětlení, terminus technicus, odborný výraz, terminologie


Pojem Korfbal je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Korfbal? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Korfbal je jediná míčová kolektivní hra, ve které spolu nastupují společně muži i ženy. Hraje se na hřišti o rozměrech 40 x 20 m, rozděleném na 2 poloviny(zóny), kde se dva týmy s 8 hráči (vždy 4 muži a 4 ženy) snaží získat co nejvíce bodů vhazováním míče do obroučky korfbalového koše, který je 3,5m vysoko. Každý koš se počítá jako jeden bod.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat videa s názvem Korfbal na Youtube

Najít termín Korfbal ve Wikizdrojích

Hledat frázi Korfbal na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Korfbal ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Korfbal ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Korfbal ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Korfbal například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Tyto stránky vám umožnili zjistit co je to Korfbal? resp. co znamená Korfbal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Korfbal, odpověď na dotaz co je to Korfbal?. Víte např. kdo to je Adolf Born? Znáte a víte kdo je Kirsten Dunst? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.