Co je to?
Definice odborného termínu, slova Akcie. Co znamená pojem Akcie z kategorie Ekonomie?

Co je Akcie?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Akcie

Akcie jsou cenné papíry. Jejich držitel, akcionář, je člověk, který vložil nějaký podíl (kapitál) do akciové společnosti. Podíl ze zisku společnosti je vyplácen formou dividend. S některými akciemi se obchoduje na burze. Akcie se dají rozdělit podle různých kritérií jako je forma (akcie na majitele, akcie na jméno), podoba (zaknihované, listinné) nebo podle druhu (akcie kmenové, zaměstnanecké, zlaté, zakladatelské apod.).


Co je to Akcie? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Akcie. Co znamená pojem Akcie z kategorie Ekonomie?

Neručíme za přesnost informací. Možnost chyb vyhrazena. Text napsán pro Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Akcie? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Akcie patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: co je to Akcie?, přesný význam, ekonomie, definice pojmu, Akcie, význam, přesný výraz, slovo, co znamená, odborné názvosloví, definice, wiki, terminus technicus, terminologie, slovník, názvosloví, lexikon, heslo


Pojem Akcie je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Akcie dozvíte následující

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Akcie je cenný papír, který potvrzuje, že jeho majitel (držitel) je akcionář, tj. že vložil určitý majetkový podíl (kapitál) do akciové společnosti. Akcionář má různá práva. Např. je oprávněn podílet se na zisku společnosti formou dividendy a účastnit se na řízení společnosti mimo jiné tím, že je oprávněn hlasovat na valné hromadě, případně se podílet na likvidačním zůstatku společnosti v případě likvidace. Za závazky společnosti akcionáři neručí.
S některými akciemi se obchoduje na burzách cenných papírů, kde se tak v rámci nabídky a poptávky určuje i jejich cena.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Najít výraz Akcie ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Akcie ve Wikislovníku

Zkusit najít Akcie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Akcie na Youtube

Najít slovo Akcie na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Akcie ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Akcie například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Nyní již víte co znamená slovo Akcie? resp. jaká je definice termínu Akcie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Akcie, odpověď na dotaz co je to Akcie?. Víte např. kdo to je William McKinley? Znáte a víte kdo je Obchodní cestující? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Můžete se proto pokusit najít heslo Akcie i v jiné sekci než v ekonomie. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, platební karta, akcie, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.