Co je to?
Výraz, termín, definice slova Sněžnice. Co znamená odborný pojem Sněžnice z kategorie Sport?

Co je Sněžnice?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Sněžnice?

Sněžnice je nástroj, který pomáhá při chůzi ve sněhu. Připevňují se na nohy nebo na boty. Pokud se člověk vydá do hlubokého sněhu, sněžnice jeho tíhu rozloží na větší plochu. Díky tomu se pak méně boří. Sněžnice jsou známy již několik tisíc let, používány byly především v krajích na severu země. V Kanadě a ve Spojených státech jsou často využívány k turistice a rekreaci. Původní sněžnice byly tvořeny rámem ze dřeva nebo proutí se síťovou výplní a vázání bylo kožené. Moderní podoba sněžnic je tvarově podobná, ale konstrukce je z lehkých kovů, plastu i jiných syntetických materiálů.
Užívali je hlavně lovci kožišin a obchodníci s tímto zbožím, také lidé žijící tam, kde dlouhodobě ležely vysoké vrstvy sněhu. V současnosti jsou vybavením lesníků, lesních dělníků a strážců. Pomáhají tam, kde terén neumožňuje využít běžky. Sněžnice jsou bezpečné, jejich použití se lze snadno naučit. Neměly by se používat na ledu nebo zledovatělém povrchu.


Co je to Sněžnice? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Sněžnice. Co znamená odborný pojem Sněžnice z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost jakýchkoliv informací a dokumentů umístěných na webových stránkách. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Sněžnice? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Sněžnice je v kategorii sport

Klíčová slova: odborné názvosloví, definice, sport, sport, terminologie, odborný výraz, názvosloví, popis, přesný význam, lexikon, slovník, formulace, vysvětlení, terminus technicus, význam, co to je, co je to Sněžnice?, co znamená


Pojem Sněžnice je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Sněžnice?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Sněžnice jsou nástroje, jejichž připevnění na nohy či na obuv usnadňuje chůzi v hlubokém sněhu tak, že rozkládají tíhu člověka na větší plochu, takže se méně zabořuje. Sněžnice jsou po tisíciletí tradiční pomůckou národů v severských krajích, v USA a v Kanadě se však stávají populárními i pro rekreačně-turistické účely. Tradiční sněžnice mají dřevěný či proutěný rám, kožené vázání a síťovou výplň. Některé moderní sněžnice mají podobnou konstrukci, ale bývají využity lehké kovy (hliník), plasty a syntetické materiály, existují i sněžnice s celoplastovým tělem.

Linky na další online zdroje

Najít termín Sněžnice ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Sněžnice ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Sněžnice na Youtube

Hledat slovo Sněžnice ve vyhledávači Yahoo

Najít termín Sněžnice ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít slovo Sněžnice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Sněžnice například v Google obrázcích, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Tyto stránky vám umožnili zjistit co to je Sněžnice? resp. co znamená Sněžnice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Sněžnice, odpověď na dotaz co je to Sněžnice?. Víte např. kdo to je Levičák? Znáte a víte kdo je Alizée? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci sport. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, hokejky, sněžnice, ilustrační obrázek

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte co znamená zkratka AYOR, JFGI nebo WIYF? Tyto a další zkratky naleznete na našem spřáteleném webu.