Co je to?
Odborný výraz, definice slova Premiéra. Co znamená slovo Premiéra z kategorie Kultura?

Co je Premiéra?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Premiéra?

Premiéra je pojmenování původem z francouzštiny, ze slova premiere, což znamená první. Jde o první provedení nějakého díla, např. hudebních skladeb, divadelních her, muzikálů a dalších divadelních útvarů, televizní tvorby a dalších.
Premiéra často bývá očekávanou událostí velkého významu, o účast na ní se zajímají významné osobnosti a přítomna jsou i masmédia, která o premiéře podávají zprávy. Především filmových premiér se zúčastňují známé osoby umělecké i politické scény a další prominenti. Často se začíná promenádou po červeném koberci, probíhají rauty a podobně.

Co je to Premiéra? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Premiéra. Co znamená slovo Premiéra z kategorie Kultura?

Texty mohou obsahovat chyby. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Tento text (Premiéra) můžete sdílet s přáteli na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Výraz Premiéra patří do kategorie kultura

Klíčová slova: wiki, co to je, odborné názvosloví, synonymum, význam slova, co je to Premiéra?, slovník, názvosloví, přesný výraz, kultura, informace, význam, lexikon, odborný výraz, slovo, terminologie, význam pojmu, vysvětlení


Pojem Premiéra je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Premiéra? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Premiéra (z francouzského première – první) je obecně „první provedení“. To se týká divadelních her, filmů, televizní tvorby, oper, symfonií, baletů, muzikálů atd. Premiéry divadelních, filmových, hudebních a dalších kulturních představení se mohou stát významnými a extravagantními událostmi, přitahujícími značné množství prominentů a pozornost masmédií.

Další informační zdroje

Najít pojem Premiéra ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Premiéra ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Premiéra ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Premiéra ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Premiéra na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Premiéra ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Premiéra například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikizdrojích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Právě jste zjistili jaká je definice termínu Premiéra? resp. co přesně označuje termín Premiéra? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Premiéra, odpověď na dotaz co je to Premiéra?. Víte např. kdo to je Marie Benešová? Znáte a víte kdo je Korepetitor? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Premiéra v jiné sekci než kultura. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.