Co je to?
Odborný výraz, definice slova Mexická vlna. Co znamená slovo Mexická vlna z kategorie Sport?

Co je Mexická vlna?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Mexická vlna

Mexická vlna je název pro sportovní fanouškovský jev. Při mexické vlně fanoušci sportovního utkání Současně postupně stoupají nebo vyskakují se zvednutýma rukama. Začínají na jednom konci sedadel řady hlediště nebo tribuny, po nich se staví další řada, takže vzniká vlna a ta pak postupuje dál po odvodu hlediště nebo tribuny. Fanoušci jsou na mexické vlně předem domluveni nebo je k jejímu provedení vybídnou maskoti nebo roztleskávačky. S mexickou vlnou se nejčastěji můžeme setkat při fotbalu, baseballu či jiném druhu sportu. Vzniknout měla přibližně v 80. letech ve Spojených státech. Nepochází z Mexika, ke svému názvu přišla po použití a rozšíření na mistrovství světa ve fotbale v Mexiku.
Jako původce mexické vlny je označován sportovní fanoušek George Henderson. Ten byl tak zapálený fanoušek amerického fotbalu, hokeje i baseballu a stal se roztleskávačem. První vlnu vyvolal, když k výskoku vybídl alkoholem posilněné fanoušky, kteří nebyli schopni zvedat se současně. Poté tento způsob fandění opakoval úmyslně a při spolupráci diváků začaly mexické vlny získávat na oblibě a rozšířily se po celém světě.


Co je to Mexická vlna? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Mexická vlna. Co znamená slovo Mexická vlna z kategorie Sport?

Texty mohou obsahovat chyby. Text napsán pro Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Mexická vlna patří do kategorie sport

Klíčová slova: Mexická vlna, heslo, informace, odborný výraz, co znamená, přesný výraz, odborné názvosloví, přesný význam, co je to Mexická vlna?, synonymum, pojem, formulace, definice, lexikon, popis, co to je, terminus technicus, význam slova


Pojem Mexická vlna je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Mexická vlna? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Mexická vlna je název pro součinnost publika sportovního zápasu na oválných tribunách, kdy dojde k současnému zvednutí rukou a postavení fanoušků v jednom sloupci tribuny a následnému postavení další řady, čímž vzniká tzv. „vlna“, která postupuje po obvodu tribuny.
Vlna vzniká buď skupinkou předem domluvených fanoušků, nebo maskoty účastnícími se zápasu na tribunách. Neexistuje důkaz, že by vznikla v Mexiku. Traduje se, že vznikla v říjnu 1981 v USA, případně i dříve v jiných zemích. Název „mexická“ získala proto, že se široce rozšířila na mistrovství světa v kopané v roce 1986 v Mexiku.

Pro další informace o termínu Mexická vlna zkuste tyto odkazy

Hledat videa s názvem Mexická vlna na Youtube

Zkusit najít pojem Mexická vlna ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Mexická vlna na Google obrázcích

Hledat slovo Mexická vlna ve Wikizdrojích

Hledat frázi Mexická vlna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Mexická vlna ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Mexická vlna například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Nyní již víte co znamená slovo Mexická vlna? resp. jaká je definice termínu Mexická vlna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Mexická vlna, odpověď na dotaz co je to Mexická vlna?. Víte např. kdo to je Dražitel? Znáte a víte kdo je Adolf Born? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci sport. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, fotbal, mexická vlna, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.