Co je to?
Výraz, termín, definice slova Remíza. Co znamená odborný pojem Remíza z kategorie Sport?

Co je Remíza?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Remíza

Remíza je pojem z oblasti šachové hry. Jedná se o výsledek partie šachů, který zůstal nerozhodný. Postupně se tento termín přenesl i do dalších druhů sportu. Základem názvu je slovo remis, které pochází z francouzštiny. V šachách se jako remíza označuje situace, kdy hráč nabídne druhému remízu a ten ji pak přijme, nebo pokud se hra dostane do patové situace, či nejsou na šachovnici takové figury, jejichž pomocí by mohlo dojít k matu.
Pokud jde o turnaje, může k remíze dojít po překročení času určeného na partii nebo rozhodnutím rozhodčího v situaci, kdy partii nelze ukončit obvyklým způsobem. Slangově se remíza nazývá také plichta, vždy jde o nerozhodný výsledek.


Co je to Remíza? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Remíza. Co znamená odborný pojem Remíza z kategorie Sport?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici slova Remíza můžete sdílet s přáteli a kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Termín Remíza je v kategorii sport

Klíčová slova: přesný význam, popis, co je to Remíza?, sport, Remíza, význam slova, terminus technicus, přesný výraz, význam pojmu, terminologie, názvosloví, odborný výraz, sport, slovník, informace, wiki, pojem, heslo


Pojem Remíza je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Remíza? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Remíza je původem šachový termín, který znamená nerozhodný výsledek šachové partie, přeneseně také jiného sportovního zápolení. Pochází z francouzského slova remis, což je participium minulé od remettre (odložit, opustit).

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Hledat heslo Remíza na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Remíza ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Remíza ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Remíza ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Remíza ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Remíza ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Remíza například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikizdrojích, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Lingea slovnících.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď už znáte odpověď na otázku co znamená Remíza? resp. co se skrývá pod slovem Remíza? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Remíza, odpověď na dotaz co je to Remíza?. Víte např. kdo to je Cenzor? Znáte a víte kdo je Státní zástupce? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledat odborný výraz Remíza i v jiné sekci než je kategorie sport. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.