Co je to?
Definice odborného termínu, slova Engelova křivka. Co znamená pojem Engelova křivka z kategorie Ekonomie?

Co je Engelova křivka?

Co znamená pojem, definice termínu Engelova křivka?

Engelova křivka je pojem, který se používá k vyjádření vztahu při nakupování určitého statku. Jde o vztah mezi nakupovaným množstvím a celkovým důchodem. Pojem získal své jméno po statistikovi německého původu, Ernstu Engelovi, který se touto problematikou do hloubky zabýval.
Engelova křivka je rostoucí u normálních statků. To znamená, že kupující si zakoupí tím více statků, čím více má peněz. Méněcenné statky vykazují klesající Engelovu křivku. Od metody Engelovy křivky je odvozen Engelův zákon, podle kterého se při stoupající chudobě zvyšuje procento výdajů na potraviny.


Co je to Engelova křivka? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Engelova křivka. Co znamená pojem Engelova křivka z kategorie Ekonomie?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Engelova křivka patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: názvosloví, odborný výraz, definice, informace, význam slova, význam pojmu, vysvětlení, co znamená, význam, terminologie, slovo, ekonomie, přesný výraz, co je to Engelova křivka?, popis, odborné názvosloví, termín, definice pojmu


Pojem Engelova křivka je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Engelova křivka? Výraz, definice slova z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Engelova křivka vyjadřuje vztah mezi celkovým důchodem a nakupovaným množstvím určitého statku. Je pojmenována po německém statistikovi Ernstu Engelovi (1821–1896), který tento vztah začal soustavně studovat.

Hledejte pojem Engelova křivka v následujících vyhledávačích

Zkusit najít termín Engelova křivka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Engelova křivka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat termín Engelova křivka ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Engelova křivka ve vyhledávači Yandex

Vyhledat pojem Engelova křivka ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Engelova křivka ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Engelova křivka například ve Wikizdrojích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď už víte jaký je význam slova Engelova křivka? resp. co označuje slovo Engelova křivka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Engelova křivka, odpověď na dotaz co je to Engelova křivka?. Víte např. kdo to je Siréna? Znáte a víte kdo je Pavel Šafr? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste hledat odborný výraz Engelova křivka i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, peníze hotovost, engelova křivka, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Chcete se dozvědět kdo slaví svátek (jmeniny) na Slovensku, v Polsku, Německu nebo v České republice? Pak se podívejte na web obsahující kalendář svátků.