Co je to?
Výraz, termín, definice slova Engelova křivka. Co znamená odborný pojem Engelova křivka z kategorie Ekonomie?

Co je Engelova křivka?

Co znamená termín Engelova křivka? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Engelova křivka je pojem, který se používá k vyjádření vztahu při nakupování určitého statku. Jde o vztah mezi nakupovaným množstvím a celkovým důchodem. Pojem získal své jméno po statistikovi německého původu, Ernstu Engelovi, který se touto problematikou do hloubky zabýval.
Engelova křivka je rostoucí u normálních statků. To znamená, že kupující si zakoupí tím více statků, čím více má peněz. Méněcenné statky vykazují klesající Engelovu křivku. Od metody Engelovy křivky je odvozen Engelův zákon, podle kterého se při stoupající chudobě zvyšuje procento výdajů na potraviny.


Co je to Engelova křivka? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Engelova křivka. Co znamená odborný pojem Engelova křivka z kategorie Ekonomie?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Napsáno redaktory Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Engelova křivka? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Výraz Engelova křivka je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: odborný výraz, terminus technicus, ekonomie, ekonomie, vysvětlení, wiki, odborné názvosloví, definice pojmu, pojem, popis, informace, formulace, slovník, definice, termín, Engelova křivka, význam pojmu, synonymum


Pojem Engelova křivka je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Engelova křivka?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Engelova křivka vyjadřuje vztah mezi celkovým důchodem a nakupovaným množstvím určitého statku. Je pojmenována po německém statistikovi Ernstu Engelovi (1821–1896), který tento vztah začal soustavně studovat.

Další informační zdroje o slovu Engelova křivka

Najít slovo Engelova křivka na Google obrázcích

Hledat pojem Engelova křivka ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Engelova křivka na Google.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Engelova křivka ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Engelova křivka ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Engelova křivka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Engelova křivka například ve videích na Youtube, v Google překladači, ve Wikizdrojích, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Nyní už nejspíš víte jaká je definice termínu Engelova křivka? resp. jaký je přesný význam slova Engelova křivka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Engelova křivka, odpověď na dotaz co je to Engelova křivka?. Víte např. kdo to je Veronika Rajek? Znáte a víte kdo je Pavel Šafr? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v závislosti na oboru a kontextu. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než ekonomie). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Chcete se dozvědět kdo slaví svátek (jmeniny) na Slovensku, v Polsku, Německu nebo v České republice? Pak se podívejte na web obsahující kalendář svátků.