Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Bumerang. Co znamená pojem Bumerang z kategorie Sport?

Co je Bumerang?

Co znamená pojem, definice termínu Bumerang?

Bumerang je pojmenování dřevěného nástroje jednoduchého provedení. Je většinou spojován se životem australských domorodců. Používají ho však i někteří američtí indiáni a také obyvatelé části Afriky. Velmi starý bumerang byl nalezen i v Evropě, v polských Tatrách. Bumerang může být použit k různým účelům, tomu je přizpůsoben i jeho tvar. Klasikou je vracející se bumerang. Ten funguje tak, že pokud je hozen správně, letí na dráze ve tvaru křivky a vrátí se na místo, odkud byl hozen. Existují však i bumerangy, které se neházejí, ale používají se jako ruční zbraň. Těm se říká kylie.
Bumerangy mají i různou velikost, nejmenší mohou být velké 10 cm, největší mají až 2 metry. I využití bumerangů se liší, jsou určeny k lovu, ke hře, k obraně. Mohou být i hudebními nástroji. Název bumerang je odvozen od slova užívaného australským kmenem Turuwal. Nástroj může být pravotočivý i levotočivý, v současnosti se užívá především pro zábavu nebo jako sport.


Co je to Bumerang? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Bumerang. Co znamená pojem Bumerang z kategorie Sport?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Bumerang s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Bumerang se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: lexikon, definice, sport, wiki, terminologie, sport, formulace, vysvětlení, Bumerang, heslo, termín, odborné názvosloví, přesný výraz, co je to Bumerang?, slovník, význam slova, význam, co to je


Pojem Bumerang je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Bumerang? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Bumerang je jednoduchý dřevěný nástroj užívaný k různým účelům. Je prvotně spojován s původními obyvateli Austrálie, i když ho lze najít i v různých oblastech Afriky či u některých indiánských kmenů v Americe. Na polské straně Tater byl nalezen dosud nejstarší bumerang, jehož stáří je odhadováno na zhruba 20 000 let. Podle účelu bumerangu se liší i jeho tvar, nejznámější je vracející se bumerang, který v případě, že je správně odhozen, letí na zakřivené dráze a vrací se na místo vypuštění. Jiné bumerangy se ale nevracejí a některé se dokonce vůbec nevyhazují a původní obyvatelé Austrálie je používali jako ruční zbraň k boji. Bumerangům podobné lovecké nástroje, které se vrhaly po přímé dráze a nevracely se zpět, se nazývají kylie. Bumerangy se užívají jako nástroje na lov, hudební nástroje, zbraně nebo hračky. Jejich velikost se pohybuje v rozmezí od 10 centimetrů do 2 metrů délky.

Další možné informační zdroje

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Bumerang ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Bumerang ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Bumerang na Google obrázcích

Vyhledat termín Bumerang na Google.cz

Vyhledat slovo Bumerang ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Bumerang ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Bumerang například ve videích na Youtube, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Právě jste zjistili jaký je význam slova Bumerang? resp. co přesně označuje termín Bumerang? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bumerang, odpověď na dotaz co je to Bumerang?. Víte např. kdo to je Radka Třeštíková? Znáte a víte kdo je Aleš Loprais? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Ohnivý puk, bumerang, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!