Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Státní pohřeb. Co znamená pojem Státní pohřeb z kategorie Politika?

Co je Státní pohřeb?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Státní pohřeb?

Státní pohřeb je pohřeb se slavnostním průběhem. Je to způsob, jak stát může vyjádřit nejvyšší pocty osobnosti s mimořádným významem. O uspořádání státního pohřbu musí rozhodnout ústavní činitelé, vláda nebo parlament. Ještě před obřadem se vystavuje rakev, u které stojí čestná stráž, a pořádá se smuteční průvod.
Zemřelému jsou vzdány vojenské pocty, uplatní se i další vojenské zvyky a může být vyhlášen státní smutek. U nás nemá státní pohřeb přesně daná pravidla, řídí se spíše tradicí a společenskými zvyklostmi.


Co je to Státní pohřeb? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Státní pohřeb. Co znamená pojem Státní pohřeb z kategorie Politika?

Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Státní pohřeb? Potom se o definici podělte s kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Výraz Státní pohřeb se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: formulace, popis, význam slova, význam, Státní pohřeb, význam pojmu, slovník, informace, terminologie, synonymum, přesný význam, co znamená, definice pojmu, politika, wiki, lexikon, definice, názvosloví


Pojem Státní pohřeb je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Státní pohřeb?

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Státní pohřeb je slavnostní pohřeb, kterým stát vyjadřuje nejvyšší pocty při úmrtí mimořádně významné osobnosti.
O státním pohřbu obvykle rozhoduje parlament, vláda nebo nejvyšší ústavní činitelé. Samotnému obřadu zpravidla předchází veřejné vystavení rakve s čestnou stráží a smuteční průvod. Pohřeb obvykle doprovází vojenské pocty a další tradice z vojenského prostředí. Při příležitosti úmrtí tak významné osobnosti také bývá vyhlašován státní smutek.
Stát může vypravovat i jiné slavnostní pohřby, například pohřeb se státními poctami, vojenský nebo panovnický pohřeb.

Jiné zdroje informací o pojmu Státní pohřeb

Zkusit najít heslo Státní pohřeb na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Státní pohřeb ve Wikimedia Commons

Najít heslo Státní pohřeb ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít heslo Státní pohřeb na Google obrázcích

Vyhledat pojem Státní pohřeb ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Státní pohřeb ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Státní pohřeb například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co znamená slovo Státní pohřeb? resp. co se přesně ukrývá za slovem Státní pohřeb? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Státní pohřeb, odpověď na dotaz co je to Státní pohřeb?. Víte např. kdo to je Roman Červenka? Znáte a víte kdo je Lesba? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než politika). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Vládní budova, státní pohřeb, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na známé i neznámé pojmy, popisy termínů, významy slov, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.