Co je to?
Odborný výraz, definice slova Monarchie. Co znamená pojem Monarchie z kategorie Politika?

Co je Monarchie?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Monarchie

Monarchie je spojením řeckých slov jeden a vláda. Jedná se tedy o typ vlády, v jejímž čele stojí panovník nebo panovnice (monarcha). Tento monarcha většinou vládne dědičně a doživotně, může však být i volen.
Základní rozdělení typů monarchií je na monarchii absolutní nebo konstituční. V konstitučních monarchiích omezuje moc panovníka ústava nebo parlament. Monarcha v absolutní monarchii vládne bez omezení.


Co je to Monarchie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Monarchie. Co znamená pojem Monarchie z kategorie Politika?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Text vytvořen pro Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Monarchie s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Výraz Monarchie se nachází v sekci politika

Klíčová slova: terminologie, termín, Monarchie, pojem, wiki, význam slova, terminus technicus, synonymum, odborný výraz, slovník, definice pojmu, odborné názvosloví, význam, politika, názvosloví, politika, co znamená, co je to Monarchie?


Pojem Monarchie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Monarchie? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Monarchie (starořecky μοναρχία monarchía, česky samovláda) je forma vlády ve které je panovník nejvyšším představitelem a symbolem státu a jeho svrchovanosti. Panovník je hlavou státu, a tuto funkci zastává doživotně.
Tradičně je postavení panovníka dědičné. Ve volené monarchii je panovník volen.
V absolutní monarchii náleží panovníkovi neomezená moc, zatímco v konstituční monarchii je moc panovníka omezena ústavou. Monarchie byla nejčastější formou vlády až do 19. století.

Jiné informační zdroje o pojmu Monarchie

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Monarchie ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Monarchie na Google obrázcích

Hledat výraz Monarchie ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Monarchie na Youtube

Zkusit najít výraz Monarchie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Monarchie ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Monarchie například ve Wikizdrojích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Právě jste zjistili jaká je definice termínu Monarchie? resp. co přesně označuje termín Monarchie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Monarchie, odpověď na dotaz co je to Monarchie?. Víte např. kdo to je Miluše Voborníková? Znáte a víte kdo je Jiří X. Doležal? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. podle různých oborů. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Monarchie v jiné sekci než politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.