Co je to?
Výraz, termín, definice slova Monarchie. Co znamená odborný pojem Monarchie z kategorie Politika?

Co je Monarchie?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Monarchie?

Monarchie je spojením řeckých slov jeden a vláda. Jedná se tedy o typ vlády, v jejímž čele stojí panovník nebo panovnice (monarcha). Tento monarcha většinou vládne dědičně a doživotně, může však být i volen.
Základní rozdělení typů monarchií je na monarchii absolutní nebo konstituční. V konstitučních monarchiích omezuje moc panovníka ústava nebo parlament. Monarcha v absolutní monarchii vládne bez omezení.


Co je to Monarchie? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Monarchie. Co znamená odborný pojem Monarchie z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Monarchie? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Monarchie je v kategorii politika

Klíčová slova: názvosloví, wiki, definice pojmu, popis, terminus technicus, heslo, terminologie, informace, lexikon, Monarchie, co je to Monarchie?, význam pojmu, slovo, termín, přesný význam, význam slova, přesný výraz, odborný výraz


Pojem Monarchie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Monarchie? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Monarchie (starořecky μοναρχία monarchía, česky samovláda) je forma vlády ve které je panovník nejvyšším představitelem a symbolem státu a jeho svrchovanosti. Panovník je hlavou státu, a tuto funkci zastává doživotně.
Tradičně je postavení panovníka dědičné. Ve volené monarchii je panovník volen.
V absolutní monarchii náleží panovníkovi neomezená moc, zatímco v konstituční monarchii je moc panovníka omezena ústavou. Monarchie byla nejčastější formou vlády až do 19. století.

Další informační zdroje o slovu Monarchie

Zkusit najít Monarchie ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Monarchie na Google.cz

Zkusit najít pojem Monarchie ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Monarchie na Youtube

Najít výraz Monarchie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Monarchie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Monarchie například ve vyhledávači Seznam.cz, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikizdrojích, v evropském vyhledávači Qwant nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Nyní již víte jaký je význam slova Monarchie? resp. jaká je definice termínu Monarchie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Monarchie, odpověď na dotaz co je to Monarchie?. Víte např. kdo to je Lucie Hadašová? Znáte a víte kdo je Jiří X. Doležal? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než politika). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Královna, monarchie, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.