Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Doping. Co znamená pojem Doping z kategorie Sport?

Co je Doping?

Co znamená termín Doping? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Doping je pojem z oblasti sportu. Jde o použití látky nebo metody, které do svého seznamu zařadila Světová antidopingová literatura. Cílem použití těchto látek je dokonalejší sportovní výkon nebo rychlejší zotavení po tréninku nebo soutěži. Kontroly a sledování dopingu jsou stále častější, dopingových skandálů stále přibývá, sportovci jsou diskvalifikováni a jsou jim odebírána ocenění.
K zakázaným látkám patří například stimulanty, narkotika, anabolické steroidy, některé hormony a další látky.


Co je to Doping? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Doping. Co znamená pojem Doping z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Doping se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: co to je, terminologie, význam slova, význam pojmu, formulace, co je to Doping?, pojem, přesný výraz, vysvětlení, Doping, synonymum, lexikon, termín, odborné názvosloví, sport, informace, slovo, terminus technicus


Pojem Doping je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Doping můžete dozvědět následující

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Doping se ve sportu označuje používání látek a metod uvedených v Seznamu zakázaných látek a metod vydávaném každoročně Světovou antidopingovou agenturou (WADA). Zamýšleným efektem dopingu je zejména bezprostřední zvýšení výkonu nebo urychlení regenerace při tréninku.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Najít termín Doping ve Wikizdrojích

Hledat pojem Doping ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Doping ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat slovo Doping ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Doping ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Doping ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Doping například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Doping? resp. jaký je význam slova Doping? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Doping, odpověď na dotaz co je to Doping?. Víte např. kdo to je Joseph John Thomson? Znáte a víte kdo je Courtney Love? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. v různých oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než sport). Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Chcete si zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Jedním z rychlých a levných způsobů je změna tapety pracovní plochy. Mezi neoblíbenější pozadí patří horský vrchol, kapky vody a obilí.