Co je to?
Definice výrazu Novoročenka. Co znamená odborný pojem Novoročenka z kategorie Kultura?

Co je Novoročenka?

Co znamená pojem, definice termínu Novoročenka?

Novoročenka čili blahopřání bývá obvykle kartička z papíru nebo v elektronické podobě. Originální novoročenky mohou být zhotoveny i z dalších materiálů. Blahopřání do nového roku se rozesílá koncem roku, někdy nahrazuje tradiční vánoční přání. Zkrácený název PF vychází z francouzštiny, ze slov pro poblahopřání, tedy Pour féliciter.
S rozšířením různých technologií se masově využívá elektronická forma a připravená PF. PF zasílají i partneři v obchodním styku. Novoročenky často bývají náhradou původních osobních návštěv.

Co je to Novoročenka? Význam slova, termín, Definice výrazu Novoročenka. Co znamená odborný pojem Novoročenka z kategorie Kultura?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Novoročenka můžete samozřejmě sdílet s ostatními na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Novoročenka je v sekci kultura

Klíčová slova: termín, definice pojmu, význam slova, kultura, formulace, slovník, slovo, heslo, co znamená, odborný výraz, kultura, Novoročenka, definice, přesný význam, co je to Novoročenka?, význam, význam pojmu, terminologie


Pojem Novoročenka je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Novoročenka?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Novoročenka (PF, slangově péefko – zkratka francouzského Pour féliciter – „pro poblahopřání“) je obvykle papírová kartička nebo e-mailová zpráva s přáním do nového roku. Novoročenka je nenáboženskou alternativou vánočního papírového přání „Šťastné a veselé Vánoce“. Zvyk rozesílat koncem roku novoročenky se ujal například v České republice, zatímco ve většině zemí světa zůstává doposud populární tradiční vánoční přání.

Odkazy na jiné weby

Zkusit najít výraz Novoročenka ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Novoročenka na Youtube

Zkusit najít slovo Novoročenka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Novoročenka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Novoročenka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Novoročenka na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Novoročenka například v Google obrázcích, v Lingea slovnících, ve vyhledávači Seznam.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teď už znáte odpověď na otázku co to je Novoročenka? resp. co se skrývá pod slovem Novoročenka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Novoročenka, odpověď na dotaz co je to Novoročenka?. Víte např. kdo to je Domkář? Znáte a víte kdo je Kateřina Lojdová? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než kultura). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, moderní galerie, novoročenka, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Oblíbenou prázdninovou destinací Čechů je Chorvatsko. Na tomto webu se o něm dozvíte mnoho zajímavostí.