Co je to?
Definice odborného termínu, slova Korporátní daň. Co znamená pojem Korporátní daň z kategorie Ekonomie?

Co je Korporátní daň?

Co znamená termín Korporátní daň? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Korporátní daň je označení pro daň z příjmů, kterou platí různé společnosti a firmy, například akciové společnosti, společnosti s ručením omezeným, obchodní společnosti, veřejné obchodní společnosti a další. Platí ji však zástupci těchto firem a společností, majitelé či spolumajitelé jako daň z příjmu právnických osob. Sazba korporátní daně se v různých státech značně liší, v České republice nepatří tato daň k nejvyšším, ale k nejsložitějším. Vychází ze základu daně, tedy výsledku hospodaření.
Tento základ se dá snižovat pomocí odečitatelných položek nebo slevy na dani, pokud na ni má žadatel nárok. Daňově uznatelné náklady jsou ty, které jsou nutné pro zajištění, udržení a dosažení zdanitelných příjmů. Ze základu korporátní daně lze odečítat také například podporu výzkumu a vývoje, daňové ztráty a některé dary. Složitost systému korporátních daní často vedla v minulosti k přesunu do tzv. daňových rájů. V současnosti zájem o tato daňově výhodná prostředí značně klesl s daňovou optimalizací a ztrátou anonymity vlastníků.


Co je to Korporátní daň? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Korporátní daň. Co znamená pojem Korporátní daň z kategorie Ekonomie?

Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Text napsán pro Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Korporátní daň sdílet s kolegy na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Termín Korporátní daň patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: odborné názvosloví, slovník, ekonomie, termín, co to je, formulace, definice pojmu, terminologie, význam slova, pojem, slovo, informace, synonymum, terminus technicus, Korporátní daň, ekonomie, význam, názvosloví


Pojem Korporátní daň je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat výraz Korporátní daň ve Wikipedii

Hledat videa s názvem Korporátní daň na Youtube

Najít slovo Korporátní daň ve Wikislovníku

Hledat pojem Korporátní daň na Google obrázcích

Zkusit najít slovo Korporátní daň ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít Korporátní daň ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Korporátní daň například ve fulltextu Google.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Na této webové stránce jste se dozvěděli co znamená Korporátní daň? resp. co znamená slovo Korporátní daň? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Korporátní daň, odpověď na dotaz co je to Korporátní daň?. Víte např. kdo to je Sodomita? Znáte a víte kdo je Maur? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Korporátní daň i jinde než v sekci než v ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov, zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.