Co je to?
Definice výrazu, termínu Diverzifikace. Co znamená odborný pojem Diverzifikace z kategorie Ekonomie?

Co je Diverzifikace?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Diverzifikace?

Diverzifikace je označení pro rozmanitost činnosti. V ekonomii se jedná o určitý záměr podnikání, jehož cílem je snížení podnikatelských rizik tím, že se podnikání nesoustředí pouze na jeden výrobek, ale bude se podnikat ve více různých oblastech.
Stejným způsobem se pak přistupuje k aktivům a investicím, které se rozdělují do různých firem. Může se jednat o naprosto rozdílné obory. Rizika jsou tak maximálně snížena, i když někdy za cenu nižších výnosů.


Co je to Diverzifikace? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Diverzifikace. Co znamená odborný pojem Diverzifikace z kategorie Ekonomie?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Diverzifikace je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: termín, co je to Diverzifikace?, wiki, slovo, odborný výraz, význam, přesný výraz, co to je, význam slova, synonymum, odborné názvosloví, heslo, ekonomie, ekonomie, definice pojmu, slovník, informace, názvosloví


Pojem Diverzifikace je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Diverzifikace?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Diverzifikace (z lat. diversus, rozmanitý a facere, činit) znamená rozrůzňování, strategii podnikání, která se snaží snižovat rizika tím, že se nespoléhá na jediný produkt, nýbrž rozděluje své aktivity do různých oblastí, svá aktiva do různých firem, měn a podobně - rozložení například investic, (investičních či výrobních) aktivit apod.

Zkuste zjistit více informací o slovu Diverzifikace v následujících zdrojích

Najít heslo Diverzifikace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít slovo Diverzifikace ve Wikislovníku

Najít heslo Diverzifikace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít heslo Diverzifikace ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Diverzifikace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít termín Diverzifikace na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Diverzifikace například ve Wikizdrojích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teďka již bezesporu víte jaký je význam slova Diverzifikace? resp. jaký je význam pojmu Diverzifikace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Diverzifikace, odpověď na dotaz co je to Diverzifikace?. Víte např. kdo to je Megera? Znáte a víte kdo je Ava Max? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, koláčový graf, diverzifikace, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího zajímavosti, významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.