Co je to?
Definice výrazu Filipojakubská noc. Co znamená odborný pojem Filipojakubská noc z kategorie Kultura?

Co je Filipojakubská noc?

Co znamená termín Filipojakubská noc? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Filipojakubská noc je jedno z onačení pro lidovou tradici pálení čarodějnic. Někdy se používá též označení Valpuržina noc. Jedná se o noc z 30. dubna na 1. května, kdy lidé pálí ohně na vyvýšených místech a dřevěná pagoda bývá ozdobena fugurínou čarodějnice. Jedná se o pozůstatek pohanské tradice, kdy se věřilo, že pálení ohňů má moc odehnat zlé síly.

Co je to Filipojakubská noc? Význam slova, termín, Definice výrazu Filipojakubská noc. Co znamená odborný pojem Filipojakubská noc z kategorie Kultura?

Vyhrazujeme si možnost chyb v textech. Text vytvořen pro Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Filipojakubská noc je v sekci kultura

Klíčová slova: synonymum, popis, co znamená, lexikon, definice, význam pojmu, terminologie, odborné názvosloví, terminus technicus, odborný výraz, co je to Filipojakubská noc?, přesný výraz, pojem, názvosloví, formulace, heslo, termín, význam


Pojem Filipojakubská noc je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Filipojakubská noc?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Pálení čarodějnic (také Noc čarodějnic, Filipojakubská noc, Valpuržina noc nebo Beltine) se odehrává v noci z 30. dubna na 1. května.

Více informací o slovu Filipojakubská noc doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Filipojakubská noc ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Filipojakubská noc ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat výraz Filipojakubská noc ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Filipojakubská noc ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Filipojakubská noc ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Filipojakubská noc ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Filipojakubská noc například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, ve Wikizdrojích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaká je definice termínu Filipojakubská noc? resp. co znamená výraz Filipojakubská noc? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Filipojakubská noc, odpověď na dotaz co je to Filipojakubská noc?. Víte např. kdo to je Alexis Crystal? Znáte a víte kdo je Robert Downey Jr.? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v závislosti na oboru a kontextu. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je kultura. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.