Co je to?
Výraz, termín, definice slova Manifestace. Co znamená odborný pojem Manifestace z kategorie Politika?

Co je Manifestace?

Co znamená pojem, definice termínu Manifestace?

Manifestace v širším a původním slova smyslu je označení pro projev, většinou veřejný, okázalý nebo slavnostní, kterým se vyjadřuje jednota, projev cítění, smýšlení nebo přesvědčení. Často se jedná o projev kolektivní. Jde o proměnu nějakého nápadu v realitu. Samo slovo pochází z latiny, ze slova manifestare. V současnosti se jako manifestace označuje nějaký veřejný slavnostní projev, může jít například o schůzi nebo průvod, kterého se účastní velké množství lidí (může jít i o statisíce), kteří tak velmi výrazně kolektivně vyjadřují názor na nějaký problém a chtějí se podílet na jeho řešení, popřípadě vyhlašují nějaký požadavek a manifestací podporují jeho dosažení nebo uplatnění.
Manifestace bývají často politického rázu. Mohou být třeba protestní, protifašistické, mírové, májové a podobně. V každém případě má manifestace vždy nějaký cíl a veřejně vyjadřuje, že chce tohoto cíle dosáhnout.


Co je to Manifestace? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Manifestace. Co znamená odborný pojem Manifestace z kategorie Politika?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Definici pojmu Manifestace sdílejte s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Heslo Manifestace je v kategorii politika

Klíčová slova: přesný význam, wiki, definice pojmu, co znamená, popis, informace, co to je, politika, odborný výraz, význam slova, význam, heslo, lexikon, slovo, definice, odborné názvosloví, politika, terminus technicus


Pojem Manifestace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Manifestace?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Demonstrace je shromáždění lidí na veřejném prostranství za účelem předvedení společného názoru, zpravidla politického rázu. Účastník demonstrace se nazývá demonstrant.
Mezi největší demonstrace v historii lidstva patří kupříkladu demonstrace v NDR 4. listopadu 1989 na berlínském Alexanderplatzu, které se zúčastnilo přes milión občanů, nebo 14. listopadu 1969 největší protiválečná demonstrace v historii USA, které se zúčastnilo na 250 000 demonstrantů. 26. listopadu 1989 protestovalo proti komunistickému režimu v Československu více než 500 000 lidí.

Další možné informační zdroje

Vyhledat slovo Manifestace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Manifestace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat slovo Manifestace ve Wikizdrojích

Najít heslo Manifestace ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít frázi Manifestace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít frázi Manifestace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Manifestace například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Právě jste zjistili co to je Manifestace? resp. co přesně označuje termín Manifestace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Manifestace, odpověď na dotaz co je to Manifestace?. Víte např. kdo to je Benjamin Fulford? Znáte a víte kdo je Jaroslav Kaňkovský? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, diktatura, manifestace, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.