Co je to?
Odborný výraz, definice slova Run na banku. Co znamená pojem Run na banku z kategorie Ekonomie?

Co je Run na banku?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Run na banku

Run na banku znamená v překladu běh na banku. Jde o situaci, ve které již nemají vlastníci vkladů důvěru v solventnost banky, a proto se snaží co nejrychleji vybrat své úspory. Tento hromadný výběr pak vede k finančním potížím nebo až k bankrotu banky. Banka v takové situaci nemůže všechny žadatele uspokojit, takže následuje její krach.
Obranou proti runu na banku může být pojištění vkladů, dohled, pozastavení výběrů, regulace nebo vnější záchranné půjčky.


Co je to Run na banku? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Run na banku. Co znamená pojem Run na banku z kategorie Ekonomie?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Napsáno redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Run na banku s vašimi známými a kamarády na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Run na banku se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: význam pojmu, definice, heslo, terminus technicus, wiki, terminologie, názvosloví, odborné názvosloví, přesný výraz, vysvětlení, ekonomie, synonymum, slovo, význam, odborný výraz, lexikon, informace, co to je


Pojem Run na banku je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Run na banku píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Run na banku [ran na banku] (doslova česky „běh“ na banku) je situace, kdy vkladatelé ztratí důvěru v banku, protože si myslí, že je nebo se brzy stane insolventní, a začnou hromadně vybírat svoje vklady. Run vyvolaný nesprávnými informacemi může vést k bankrotu i do té doby bezproblémové banky, protože banka s částečnými rezervami nikdy nemůže vyplatit všechny vklady. Jedná se o druh sebenaplňující předpovědi.

Odkazy na jiné weby

Zkusit najít termín Run na banku ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít výraz Run na banku ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Run na banku na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Run na banku ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Run na banku ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat slovo Run na banku ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Run na banku například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google překladači, v evropském vyhledávači Qwant, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Na této webové stránce jste se dozvěděli co je to Run na banku? resp. co znamená slovo Run na banku? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Run na banku, odpověď na dotaz co je to Run na banku?. Víte např. kdo to je Catherine Deneuve? Znáte a víte kdo je Daniel Takáč? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. podle různých oborů. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.