Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kolová. Co znamená slovo Kolová z kategorie Sport?

Co je Kolová?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Kolová?

Kolová je druh sportu, který se v minulosti provozoval pouze v halách. Velmi oblíbená byla zvláště v Německu, k nám se rozšířila v první polovině 20. století. V hale se hraje na obdélníkovém hracím poli ohraničeném mantinely, na které lze vstupovat nebo najíždět. Součástí herní plochy jsou i trestná a obranná území. Mantinely a branky nejsou pevně ukotveny.
Družstva hráčů jsou dvoučlenná, hraje se ve speciální obuvi, s helmami a chrániči. Kola jsou bez brzd, ale s pevnými převody. Pomocí úderů předních i zadních kol se musí míč dostat do branky soupeře. Nelze použít ruce nebo nohy ani šlapat na zem.


Co je to Kolová? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kolová. Co znamená slovo Kolová z kategorie Sport?

Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Kolová patří do kategorie sport

Klíčová slova: informace, co je to Kolová?, lexikon, Kolová, terminus technicus, odborné názvosloví, termín, wiki, slovo, co to je, význam pojmu, formulace, odborný výraz, slovník, definice, sport, co znamená, popis


Pojem Kolová je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Kolová? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Kolová je sport podobný sálovému fotbalu, jen hráči po hřišti (o rozměrech 14×11 m) jezdí na kolech. V každém týmu hrají dva hráči, kteří kontrolují pohyb míče po hřišti na upravených kolech bez brzd s pevným převodem (tzv. furtošlap). Dále se hráči mohou míče při hře dotknout pouze hlavou. Brankář v brankovišti může ale zakročit jakkoli. Není přípustné šlápnout nohou na zem.

Pro další informace o termínu Kolová zkuste tyto odkazy

Hledat slovo Kolová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Kolová ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Kolová na Youtube

Zkusit najít slovo Kolová na Google obrázcích

Vyhledat pojem Kolová ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Kolová ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Kolová například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaký je význam slova Kolová? resp. co znamená Kolová? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kolová, odpověď na dotaz co je to Kolová?. Víte např. kdo to je Mykolog? Znáte a víte kdo je Kateřina Šafaříková? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Můžete se proto pokusit najít heslo Kolová i v jiné sekci než v sport. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketbalista hra, kolová, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.