Co je to?
Odborný výraz, definice slova Lombardní sazba. Co znamená pojem Lombardní sazba z kategorie Ekonomie?

Co je Lombardní sazba?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Lombardní sazba?

Lombardní sazba je sazba, která je účtována obchodním bankám při půjčce financí od centrální banky za zástavu cenných papírů. Vyjadřuje se v procentech a s její pomocí banka reguluje oběh peněz.
Pokud se lombardní sazba zvýší, dochází ke zdražování peněz a omezení půjček. Při jejím snížení pak výše půjček narůstá.


Co je to Lombardní sazba? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Lombardní sazba. Co znamená pojem Lombardní sazba z kategorie Ekonomie?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Lombardní sazba s vašimi známými a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Lombardní sazba se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: odborné názvosloví, vysvětlení, význam slova, ekonomie, definice pojmu, přesný výraz, význam pojmu, co je to Lombardní sazba?, názvosloví, odborný výraz, význam, synonymum, co znamená, wiki, pojem, terminologie, termín, popis


Pojem Lombardní sazba je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Lombardní sazba? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Lombardní sazba je procentuální sazba, za kterou si obchodní banky mohou půjčit u centrální banky peníze oproti zástavě cenných papírů (dříve lombardní úvěr; dnes se tato operace nazývá marginální zápůjční facilita). Centrální banka díky této sazbě může regulovat oběh peněz. Zvýšením lombardní sazby dochází ke zdražení peněz a banky si půjčují méně. Taková monetární politika banky se pak označuje jako restriktivní. Opakem je její snížení, při kterém jde o expanzivní politiku.

Jiné informační zdroje o pojmu Lombardní sazba

Vyhledat výraz Lombardní sazba ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Lombardní sazba na Youtube

Hledat heslo Lombardní sazba ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít heslo Lombardní sazba ve Wikizdrojích

Zkusit najít Lombardní sazba ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Lombardní sazba ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Lombardní sazba například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, v Microsoft Bing, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Na této webové stránce jste se dozvěděli co to je Lombardní sazba? resp. co znamená slovo Lombardní sazba? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Lombardní sazba, odpověď na dotaz co je to Lombardní sazba?. Víte např. kdo to je Niki Lauda? Znáte a víte kdo je Rudolf Battěk? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Lombardní sazba hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy kurzy, lombardní sazba, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?