Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Lombardní sazba. Co znamená pojem Lombardní sazba z kategorie Ekonomie?

Co je Lombardní sazba?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Lombardní sazba

Lombardní sazba je sazba, která je účtována obchodním bankám při půjčce financí od centrální banky za zástavu cenných papírů. Vyjadřuje se v procentech a s její pomocí banka reguluje oběh peněz.
Pokud se lombardní sazba zvýší, dochází ke zdražování peněz a omezení půjček. Při jejím snížení pak výše půjček narůstá.


Co je to Lombardní sazba? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Lombardní sazba. Co znamená pojem Lombardní sazba z kategorie Ekonomie?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte text pojmu Lombardní sazba s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Lombardní sazba se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: synonymum, co znamená, odborný výraz, význam, odborné názvosloví, lexikon, definice, názvosloví, přesný výraz, formulace, heslo, význam slova, terminologie, wiki, slovo, co je to Lombardní sazba?, význam pojmu, přesný význam


Pojem Lombardní sazba je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Lombardní sazba píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Lombardní sazba je procentuální sazba, za kterou si obchodní banky mohou půjčit u centrální banky peníze oproti zástavě cenných papírů (dříve lombardní úvěr; dnes se tato operace nazývá marginální zápůjční facilita). Centrální banka díky této sazbě může regulovat oběh peněz. Zvýšením lombardní sazby dochází ke zdražení peněz a banky si půjčují méně. Taková monetární politika banky se pak označuje jako restriktivní. Opakem je její snížení, při kterém jde o expanzivní politiku.

Jiné informační zdroje o pojmu Lombardní sazba

Hledat videa s názvem Lombardní sazba na Youtube

Hledat termín Lombardní sazba ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Lombardní sazba ve Wikizdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Lombardní sazba ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Lombardní sazba ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Lombardní sazba ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Lombardní sazba například ve fulltextu Google.cz, v Google překladači, ve Wikislovníku, v Google obrázcích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Právě jste zjistili co je to Lombardní sazba? resp. co přesně označuje termín Lombardní sazba? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Lombardní sazba, odpověď na dotaz co je to Lombardní sazba?. Víte např. kdo to je Anne Franková? Znáte a víte kdo je Rudolf Battěk? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. podle různých oborů. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v ekonomie. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?