Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Marže. Co znamená pojem Marže z kategorie Ekonomie?

Co je Marže?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Marže?

Mezi všeobecně používané ekonomické pojmy patří i slovo marže. Ve finanční analýze se toto slovo používá pro rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou u zboží nebo služby. Může se vyjadřovat v absolutních číslech nebo v přepočtu na procenta, které se vytvářejí podle určitého vzorce. Samotná marže se však nerovná zisku obchodníka, protože do tohoto počítání se ještě musí přidat náklady na provoz jako energie, nájemné či mzdy pro pracovníky.


Co je to Marže? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Marže. Co znamená pojem Marže z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text napsán pro Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Výraz Marže se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: názvosloví, vysvětlení, terminus technicus, slovník, definice, Marže, co to je, význam pojmu, co je to Marže?, termín, popis, odborné názvosloví, synonymum, odborný výraz, pojem, terminologie, lexikon, význam slova


Pojem Marže je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Marže dozvíte následující

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Marže je pojem používaný ve finanční analýze, který vyjadřuje rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou na zboží nebo službě. Vyjadřuje se buď absolutně nebo v procentech. Důležité je si uvědomit, že marže obchodníka není zisk. Zisk je marže snížená o náklady spojené s prodejem zboží či služby, jako například mzdové náklady, nájemné, elektřina atd.

Další informační zdroje o slovu Marže

Najít heslo Marže ve Wikizdrojích

Hledat pojem Marže ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Marže ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Marže ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Marže ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Marže ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Marže například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Tyto stránky vám umožnili zjistit co znamená slovo Marže? resp. co znamená Marže? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Marže, odpověď na dotaz co je to Marže?. Víte např. kdo to je Ester Geislerová? Znáte a víte kdo je Pedant? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Můžete se proto pokusit najít heslo Marže i v jiné sekci než v ekonomie. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, americky dolar, marže, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího slovníková hesla, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.