Co je to?
Definice výrazu Makroekonomie. Co znamená odborný pojem Makroekonomie z kategorie Ekonomie?

Co je Makroekonomie?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Makroekonomie?

Makroekonomie je obor, který se zabývá ekonomikou jako celkem. Sleduje směr vývoje národního hospodářství, ekonomický vývoj z pohledu historie a způsoby, jak je možno ovlivňovat hospodářský cyklus. Makroekonomie studuje vztahy mezi různými souhrnnými veličinami, kterými mohou být například komplexní nabídka, poptávka, hrubý domácí produkt, měnový kurz, inflace, míra nezaměstnanosti a podobně.
Makroekonomie zkoumá vznik a vývoj uvedených veličin, jejich vzájemné ovlivňování a způsob dosažení ekonomické rovnováhy. Podle toho je pak prováděna hospodářská politika státu.


Co je to Makroekonomie? Význam slova, termín, Definice výrazu Makroekonomie. Co znamená odborný pojem Makroekonomie z kategorie Ekonomie?

Vyhrazujeme si možnost chyb v textech. Sepsáno redaktory Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Makroekonomie? s vašimi kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Výraz Makroekonomie je v sekci ekonomie

Klíčová slova: termín, co to je, význam pojmu, význam slova, Makroekonomie, přesný výraz, přesný význam, lexikon, slovo, definice, wiki, co je to Makroekonomie?, ekonomie, synonymum, terminus technicus, pojem, ekonomie, význam


Pojem Makroekonomie je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Makroekonomie?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Makroekonomie je obor ekonomické teorie, který se zabývá zkoumáním ekonomického systému jako celku. Sleduje vztahy mezi agregátními veličinami jako například hrubý domácí produkt, agregátní nabídka, agregátní poptávka, inflace, nezaměstnanost, úroková míra a měnový kurz. Popisuje, jakými mechanismy se tyto veličiny utvářejí, jaké faktory je ovlivňují a jakým způsobem je dosahováno ekonomické rovnováhy.
Makroekonomie poskytuje základ pro provádění hospodářské politiky státu, a to jak fiskální politiky, tak monetární politiky nebo zahraničněobchodní politiky.

Zkuste zjistit více informací o slovu Makroekonomie v následujících zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Makroekonomie ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Makroekonomie ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Makroekonomie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Makroekonomie ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Makroekonomie ve fulltextu Seznam.cz

Hledat výraz Makroekonomie na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Makroekonomie například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikizdrojích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Na stránce jste se mohli dozvědět: jaká je definice termínu Makroekonomie? resp. co je to Makroekonomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Makroekonomie, odpověď na dotaz co je to Makroekonomie?. Víte např. kdo to je Linda Vojtová? Znáte a víte kdo je Gabriela Koukalová? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.