Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Devizový příslib. Co znamená pojem Devizový příslib z kategorie Ekonomie?

Co je Devizový příslib?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Devizový příslib?

Devizový příslib je pojem užívaný v době socializmu. Šlo o povolení k čerpání devizových prostředků zahraničních měn, které byly nutné pro výjezd do jiných zemí, nepatřících k socialistickému táboru. Šlo o písemné povolení, které bylo podmínkou, ale neznamenalo automaticky povolení vycestovat. K vycestování musela být ještě výjezdní doložka, což bylo zvláštní úřední povolení. Československé koruny se tak daly vyměnit za cizí měny.
Jednalo se o omezené množství a výměnu musela povolit Státní banka Československa. Na devizový příslib se čekalo i více let. Nebylo vyhověno všem žádostem, příslib nedostaly tzv. nespolehlivé osoby.


Co je to Devizový příslib? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Devizový příslib. Co znamená pojem Devizový příslib z kategorie Ekonomie?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Napsáno redaktory Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Devizový příslib se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: co znamená, termín, vysvětlení, heslo, definice pojmu, definice, co je to Devizový příslib?, synonymum, pojem, lexikon, terminologie, slovník, význam slova, odborný výraz, odborné názvosloví, význam pojmu, terminus technicus, význam


Pojem Devizový příslib je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Devizový příslib? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Devizový příslib bylo písemné povolení čerpat devizové prostředky zahraničních měn nutné k výjezdu do nesocialistických zemí (včetně Jugoslávie) v socialistickém Československu. K vlastnímu vycestování do západních zemí toto však nestačilo (nutná podmínka, nikoliv dostačující), k vycestování muselo být navíc ještě vystaveno zvláštní úřední povolení zvané výjezdní doložka.

Více informací o slovu Devizový příslib doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat heslo Devizový příslib na Google obrázcích

Hledat pojem Devizový příslib ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Devizový příslib ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat heslo Devizový příslib na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Devizový příslib ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Devizový příslib ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Devizový příslib například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikizdrojích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Teď už víte jaká je definice termínu Devizový příslib? resp. co označuje slovo Devizový příslib? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Devizový příslib, odpověď na dotaz co je to Devizový příslib?. Víte např. kdo to je Gabriela Beňačková? Znáte a víte kdo je Ludmila Čírtková? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v ekonomie. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, významy slov s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.