Co je to?
Definice výrazu Adidas. Co znamená odborný pojem Adidas z kategorie Ekonomie?

Co je Adidas?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Adidas

Adidas je jméno koncernu, založeného v Německu, se sídlem v Herzogenaurach v Bavorsku. Jde o jednu z nejznámějších firem světového významu. Vyrábí především sportovní oblečení, sportovní potřeby a také obuv. Pro firmu Adidas je charakteristický její symbol, tři černé proužky, které se většinou nacházejí na vnějším boku bota na oblečení na rukávu, často po celé jeho délce. Od roku 1972 používá firma nové logo, které tvoří trojlístek se třemi proužky.
Zakladatelem původní firmy byli Adolf Dassler, domácky zvaný Adi – odtud později název Adidas, a jeho bratr Rudolf. Od založení v roce 1924 si firma velmi rychle získala popularitu. V roce 1948 se každý z bratrů osamostatnil, Rudolf Dassler se věnoval výrobě sportovní obuvi ve firmě Ruda, později přejmenované na Pumu. I tato firma pak rozšířila své aktivity i o sportovní oblečení a doplňky.


Co je to Adidas? Význam slova, termín, Definice výrazu Adidas. Co znamená odborný pojem Adidas z kategorie Ekonomie?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Zde Uvedený text byl zhotoven redaktory pro projekt Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Adidas? s vašimi kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Adidas je v sekci ekonomie

Klíčová slova: definice pojmu, vysvětlení, význam, heslo, informace, ekonomie, význam pojmu, ekonomie, Adidas, názvosloví, formulace, definice, popis, slovo, přesný význam, co je to Adidas?, přesný výraz, odborné názvosloví


Pojem Adidas je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Adidas?

Níže uvedená citace (text) je převzat z online projektu Wikipedie. Licence CC-BY-SA.

Adidas je německý koncern, sídlící v bavorském městě Herzogenaurach. Je to přední světová firma vyrábějící sportovní oblečení, obuv a sportovní potřeby.
Symbolem firmy Adidas jsou tři černé proužky, které se umísťují většinou v případě oblečení přes celou délku rukávů a v případě bot na jejich vnější boční stranu. V roce 1972 převzala firma nové logo, tzv. „Trefoil“, které připomíná trojlístek se třemi pruhy. Název firmy je odvozen od jejího zakladatele Adolfa (zkráceně „Adi“) Dasslera. Ze zkratek Adi Dassler vzniklo slovo Adidas.

Zkuste zjistit více informací o slovu Adidas v následujících zdrojích

Hledat termín Adidas ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo Adidas ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat slovo Adidas ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít slovo Adidas na Google.cz

Hledat heslo Adidas ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Adidas na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Adidas například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Teď už víte jaký je přesný význam slova Adidas? resp. co označuje slovo Adidas? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Adidas, odpověď na dotaz co je to Adidas?. Víte např. kdo to je Dana Morávková? Znáte a víte kdo je Beren Saat? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie ekonomie. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy banka, adidas, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.