Co je to?
Definice odborného termínu, slova Adidas. Co znamená pojem Adidas z kategorie Ekonomie?

Co je Adidas?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Adidas

Adidas je jméno koncernu, založeného v Německu, se sídlem v Herzogenaurach v Bavorsku. Jde o jednu z nejznámějších firem světového významu. Vyrábí především sportovní oblečení, sportovní potřeby a také obuv. Pro firmu Adidas je charakteristický její symbol, tři černé proužky, které se většinou nacházejí na vnějším boku bota na oblečení na rukávu, často po celé jeho délce. Od roku 1972 používá firma nové logo, které tvoří trojlístek se třemi proužky.
Zakladatelem původní firmy byli Adolf Dassler, domácky zvaný Adi – odtud později název Adidas, a jeho bratr Rudolf. Od založení v roce 1924 si firma velmi rychle získala popularitu. V roce 1948 se každý z bratrů osamostatnil, Rudolf Dassler se věnoval výrobě sportovní obuvi ve firmě Ruda, později přejmenované na Pumu. I tato firma pak rozšířila své aktivity i o sportovní oblečení a doplňky.


Co je to Adidas? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Adidas. Co znamená pojem Adidas z kategorie Ekonomie?

Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Adidas patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: význam pojmu, definice pojmu, co to je, formulace, informace, slovo, ekonomie, terminologie, heslo, termín, význam slova, ekonomie, co je to Adidas?, názvosloví, přesný výraz, odborný výraz, synonymum, pojem


Pojem Adidas je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Adidas? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Adidas je německý koncern, sídlící v bavorském městě Herzogenaurach. Je to přední světová firma vyrábějící sportovní oblečení, obuv a sportovní potřeby.
Symbolem firmy Adidas jsou tři černé proužky, které se umísťují většinou v případě oblečení přes celou délku rukávů a v případě bot na jejich vnější boční stranu. V roce 1972 převzala firma nové logo, tzv. „Trefoil“, které připomíná trojlístek se třemi pruhy. Název firmy je odvozen od jejího zakladatele Adolfa (zkráceně „Adi“) Dasslera. Ze zkratek Adi Dassler vzniklo slovo Adidas.

Odkazy na jiné weby

Hledat videa s názvem Adidas na Youtube

Vyhledat slovo Adidas ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Adidas ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít heslo Adidas ve Wikislovníku

Najít slovo Adidas na Google obrázcích

Zkusit najít pojem Adidas ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Adidas například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikizdrojích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Z předchozího textu jste se dozvěděli co znamená Adidas? resp. co znamená výraz Adidas? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Adidas, odpověď na dotaz co je to Adidas?. Víte např. kdo to je Jiřina Šiklová? Znáte a víte kdo je Beren Saat? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledání odborného pojmu Adidas i v jiné kategorii než je sekce ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.