Co je to?
Definice výrazu Spotřební zboží. Co znamená odborný pojem Spotřební zboží z kategorie Ekonomie?

Co je Spotřební zboží?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Spotřební zboží

Spotřební zboží je označení pro konečné zboží jako výsledek výrobního procesu Tento typ zboží přímo naplňuje lidské potřeby. Nejedná se o kapitálové zboží, kterým se tvoří jiné produkty a služby. Spotřební zboží slouží ku prospěchu zákazníka. Ekonomové rozlišují různé druhy zboží podle toho, jakou funkci plní. Existují tak kapitálové statky, aktiva, která se podílejí na rozvoji výrobních procesů, meziprodukty a spotřební zboží.
Spotřební zboží je možno rozdělit podle doby používání na zboží dlouhodobé spotřeby a zboží krátkodobé spotřeby. Zboží dlouhodobé spotřeby může být používáno dlouhou dobu. Lze sem zařadit například domácí spotřebiče. Zboží krátkodobé spotřeby je vyčerpáno ihned nebo v průběhu velmi krátké doby. Může jít například o kosmetiku nebo takové zboží, které se rychle kazí, jako jsou například potraviny. Jiné je rozdělení podle stupně dokončení. Pak se jedná o konečné zboží, náhradní zboží a doplňkové zboží a meziprodukty.


Co je to Spotřební zboží? Význam slova, termín, Definice výrazu Spotřební zboží. Co znamená odborný pojem Spotřební zboží z kategorie Ekonomie?

Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Sepsáno redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Spotřební zboží je v sekci ekonomie

Klíčová slova: co je to Spotřební zboží?, heslo, vysvětlení, termín, popis, ekonomie, definice, definice pojmu, názvosloví, význam, wiki, co to je, přesný výraz, význam slova, Spotřební zboží, pojem, slovo, slovník


Pojem Spotřební zboží je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Spotřební zboží? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Spotřební zboží je pojem, který se používá v různých oborech zabývajících se obchodem. Obecný význam tohoto pojmu není ostře vymezen, typicky pojem zahrnuje zejména menší věci, které se rychle spotřebovávají nebo opotřebovávají a pravidelně znovu nakupují, zejména potraviny, oděvy, osobní hygienické potřeby atd., tedy v užším smyslu zboží krátkodobé spotřeby.
V širším významu, jaký zavádí legislativa ochrany spotřebitele, se tak definují takřka všechny movité věci prodávané maloobchodním způsobem, včetně zboží dlouhodobé spotřeby. Běžně se jako spotřební zboží označují i domácí audiovizuální přístroje a jiné spotřebiče včetně tzv. bílé techniky jako jsou ledničky, pračky atd., domácí potřeby, nádobí, nábytek, hudební nástroje, sportovní potřeby, nářadí, počítače a jejich příslušenství, drogistické a kosmetické výrobky, psací a kancelářské potřeby, upomínkové a dekorační předměty atd.

Další informační zdroje o slovu Spotřební zboží

Vyhledat pojem Spotřební zboží ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Spotřební zboží ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat frázi Spotřební zboží na Google.cz

Najít výraz Spotřební zboží ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat termín Spotřební zboží ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Spotřební zboží ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Spotřební zboží například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Nyní již víte jaký je přesný význam slova Spotřební zboží? resp. jaká je definice termínu Spotřební zboží? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Spotřební zboží, odpověď na dotaz co je to Spotřební zboží?. Víte např. kdo to je Jeff Bezos? Znáte a víte kdo je Jiří Havelka? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Spotřební zboží hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, popisy termínů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Máte chvilinku času? Pokud je vaše odpověď kladná tak se podívejte na partnerskou stránku plnou tapet plochu počítače. Nejoblínější tapety jsou krajina, blesky a jezero..