Co je to?
Odborný výraz, definice slova Hattrick. Co znamená pojem Hattrick z kategorie Sport?

Co je Hattrick?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Hattrick?

Tři sportovní úspěchy jednoho hráče v jednom sportovním utkání. Obvykle v ledním hokeji nebo ve fotbale, když jeden a ten samý hráč vstřelí v jednom utkání tři branky. Termín se poprvé objevuje v Británii v 19. století. Tehdy vítěz kriketového turnaje za tři vítězné body získal klobouk za vítězství. Název totiž pochází ze spojení slov hat a trick a znamená trik s kloboukem.


Co je to Hattrick? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Hattrick. Co znamená pojem Hattrick z kategorie Sport?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Hattrick s vašimi známými a kamarády na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Hattrick se nachází v sekci sport

Klíčová slova: formulace, popis, co to je, slovo, pojem, význam, vysvětlení, definice, význam slova, význam pojmu, co je to Hattrick?, slovník, co znamená, informace, Hattrick, wiki, terminologie, odborné názvosloví


Pojem Hattrick je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Hattrick? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Jako hattrick (z anglického hat trick, doslova „trik s kloboukem“) se v mnoha sportech označuje výkon, kterého hráč dosáhne obecně třemi úspěchy v jednom zápase. Například ve fotbale či ledním hokeji je hattrickem vstřelení tří gólů v jednom zápase jedním hráčem.
Historicky je tento termín z dob Britského impéria (19. století), kdy vítěz kriketového turnaje (v oblasti Indie a Pákistánu) za získání tří vítězných bodů získal od pořadatele výhru v podobě klobouku. V hokeji se na některých místech a v některých soutěžích praktikuje zvyk, že je vstřelení hattricku odměněno záplavou pokrývek hlavy, které diváci vrhnou na led.

Hledejte pojem Hattrick v následujících vyhledávačích

Najít termín Hattrick ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Hattrick ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat termín Hattrick ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Hattrick ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat výraz Hattrick ve Wikizdrojích

Najít termín Hattrick ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Hattrick například ve fulltextu Google.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Z předchozího textu jste se dozvěděli co to je Hattrick? resp. co znamená výraz Hattrick? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Hattrick, odpověď na dotaz co je to Hattrick?. Víte např. kdo to je Jakub Vadlejch? Znáte a víte kdo je Druh? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Pokuste se najít termín Hattrick i v jiné kategorii než v sport. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Tenisový míček, hattrick, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje popisy termínů, slovníková hesla, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Moderními pojmy jsou slova hipster nebo geek nebo nerd. Víte, co tato slova znamenají?