Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Rekord. Co znamená pojem Rekord z kategorie Sport?

Co je Rekord?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Rekord

Rekord je pojmenování pro ten nejdokonalejší výtvor nebo výkon, který je výsledkem činnosti člověka. Obvykle se používá při hodnocení sportovních výkonů. Pokud se jedná o nejlepší výsledek v celosvětovém měřítku, označuje se tato skutečnost jako světový rekord.
Světové rekordy se zaznamenávají včetně podmínek, za kterých bylo rekordů dosaženo. Nadmořská výška i další podmínky mohou mít na výkon výrazný vliv, proto by rekordy měly vznikat za srovnatelných okolností. Známé jsou především rekordy v klasických sportovních disciplínách jako plavání, atletika, rychlobruslení a v mnoha dalších sportech. Klasické i zvláštní rekordy se zaznamenávají do Guinessovy knihy rekordů.


Co je to Rekord? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Rekord. Co znamená pojem Rekord z kategorie Sport?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Rekord? Potom se o definici podělte s kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Výraz Rekord se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: Rekord, synonymum, slovník, heslo, odborné názvosloví, přesný výraz, co znamená, význam pojmu, sport, sport, informace, vysvětlení, formulace, slovo, názvosloví, termín, definice pojmu, terminologie


Pojem Rekord je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Rekord? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Rekord je označení pro nejlepší výsledek v nějaké oblasti a oboru lidské činnosti. Nejčastěji se o rekordech hovoří v oblasti sportu.
Nejlepší sportovní výsledek na světě se nazývá světový rekord.
Na národní úrovni existují národní rekordy, každý člověk si může zaznamenat své osobní rekordy. Sportovci v juniorském věku (do 21 let) dosahují tzv. juniorských rekordů, sportovci ve veteránském věku (nad 40 let) pak mohou dosáhnout veteránského rekordu. Rekordy mohou být hodnoceny i v rámci jedné periodicky pořádané sportovní události, například rekord mistrovství světa, olympijský rekord, rekord mítinku.

Jiné doporučené zdroje informací

Najít slovo Rekord ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Rekord ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Rekord na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Rekord ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Rekord na Google obrázcích

Najít slovo Rekord ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Rekord například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, v Microsoft Bing, ve Wikizdrojích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Nyní již víte co znamená slovo Rekord? resp. jaká je definice termínu Rekord? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Rekord, odpověď na dotaz co je to Rekord?. Víte např. kdo to je Pavla Břínková? Znáte a víte kdo je Invalidní důchodce? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie sport. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketball, rekord, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.