Co je to?
Definice výrazu, termínu Windsurfing. Co znamená odborný pojem Windsurfing z kategorie Sport?

Co je Windsurfing?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Windsurfing

Windsurfing je druh sportu, při kterém se člověk pohybuje po vodní hladině na dlouhém prkně s plachtou pomocí síly větru. Prkno bývá dlouhé od dvou do čtyř metrů. Stěžeň s plachtou je k prknu připevněn ohebným kloubem, takže jezdec mlže směr plavby ovlivňovat.
Když se prkno dostane do kluzu, může být řízeno jen nakláněním. Slovo windsurfing se někdy používá i jako pojmenování pro celé vybavení.


Co je to Windsurfing? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Windsurfing. Co znamená odborný pojem Windsurfing z kategorie Sport?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Windsurfing je v kategorii sport

Klíčová slova: přesný význam, definice, význam, termín, co to je, co je to Windsurfing?, co znamená, význam pojmu, odborný výraz, pojem, terminologie, význam slova, formulace, lexikon, vysvětlení, názvosloví, sport, definice pojmu


Pojem Windsurfing je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Windsurfing? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Windsurfing je sport, při kterém jezdec na dva až čtyři metry dlouhém prkně využívá pomocí plachty sílu větru k pohybu po vodní hladině. Jedná se v podstatě o spojovací článek surfingu a jachtingu. Na rozdíl od plachetnice je ale stěžeň plachty připevněn k plováku pomocí ohebného kloubu, což umožňuje jezdci téměř libovonou manipulaci s oplachtěním, a tím i řízení směru plavby ve výtlačné jízdě. Při vyšších rychlostech se plovák dostává do skluzu a je jej možné řídit pouhým nakláněním podobně jako na skateboardu.

Více informací o pojmu Windsurfing lze najít v následujících zdrojích

Zkusit najít heslo Windsurfing ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Windsurfing ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Windsurfing ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít frázi Windsurfing ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Windsurfing ve Wikizdrojích

Zkusit najít frázi Windsurfing ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Windsurfing například ve Wikislovníku, v Lingea slovnících, ve ruském vyhledávači Yandex, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka už zajisté víte jaký je význam slova Windsurfing? resp. co vlastně znamená slovo Windsurfing? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Windsurfing, odpověď na dotaz co je to Windsurfing?. Víte např. kdo to je Chester Alan Arthur? Znáte a víte kdo je Anna Volínová? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, baseball, windsurfing, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje zajímavosti, slovníková hesla, popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.