Co je to?
Definice výrazu, termínu Windsurfing. Co znamená odborný pojem Windsurfing z kategorie Sport?

Co je Windsurfing?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Windsurfing

Windsurfing je druh sportu, při kterém se člověk pohybuje po vodní hladině na dlouhém prkně s plachtou pomocí síly větru. Prkno bývá dlouhé od dvou do čtyř metrů. Stěžeň s plachtou je k prknu připevněn ohebným kloubem, takže jezdec mlže směr plavby ovlivňovat.
Když se prkno dostane do kluzu, může být řízeno jen nakláněním. Slovo windsurfing se někdy používá i jako pojmenování pro celé vybavení.


Co je to Windsurfing? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Windsurfing. Co znamená odborný pojem Windsurfing z kategorie Sport?

Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice slova Windsurfing? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Windsurfing je v kategorii sport

Klíčová slova: definice pojmu, termín, význam, formulace, odborné názvosloví, názvosloví, wiki, vysvětlení, význam pojmu, co je to Windsurfing?, význam slova, synonymum, odborný výraz, Windsurfing, definice, heslo, popis, pojem


Pojem Windsurfing je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Windsurfing? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Windsurfing je sport, při kterém jezdec na dva až čtyři metry dlouhém prkně využívá pomocí plachty sílu větru k pohybu po vodní hladině. Jedná se v podstatě o spojovací článek surfingu a jachtingu. Na rozdíl od plachetnice je ale stěžeň plachty připevněn k plováku pomocí ohebného kloubu, což umožňuje jezdci téměř libovonou manipulaci s oplachtěním, a tím i řízení směru plavby ve výtlačné jízdě. Při vyšších rychlostech se plovák dostává do skluzu a je jej možné řídit pouhým nakláněním podobně jako na skateboardu.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít heslo Windsurfing na Google.cz

Hledat heslo Windsurfing ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Windsurfing ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Windsurfing ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Windsurfing ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Windsurfing na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Windsurfing například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Právě nyní již víte jaký je význam slova Windsurfing? resp. co přesně znamená slovo Windsurfing? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Windsurfing, odpověď na dotaz co je to Windsurfing?. Víte např. kdo to je Raubíř? Znáte a víte kdo je Anna Volínová? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledat odborný výraz Windsurfing i v jiné sekci než je kategorie sport. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Plážový volejbal, windsurfing, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.