Co je to?
Definice výrazu Knockout. Co znamená odborný pojem Knockout z kategorie Sport?

Co je Knockout?

Co znamená termín Knockout? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Knockout neboli knokaut a K.O. je pojem z oblasti sportu. Označuje se tak ukončení utkání před určeným časem. K tomuto způsobu ukončení dochází nejčastěji v boxu, karate, kickboxu, MMA a dalších podobných sportech. Příčinou knockoutu je většinou to, že jeden ze zápasníků dostane úder do hlavy, např. na spodní čelist. Úder bývá tak silný, že zapříčiní otřes mozku, ztrátu orientace a neschopnost udržet rovnováhu, popřípadě rovnou bezvědomí. Rozhodčí pak musí zjistit, jestli zápas může pokračovat.
Boxerům se odpočítává deset vteřin, pokud pak zápasník nemůže pokračovat, je poražený. Knockout může být i technický, vyhlásí ho rozhodčí na pokyn trenéra nebo lékaře. Důvodem je zranění nebo vyčerpání, kdy má jeden ze soupeřů takovou převahu, že nemá smysl v zápase pokračovat.


Co je to Knockout? Význam slova, termín, Definice výrazu Knockout. Co znamená odborný pojem Knockout z kategorie Sport?

Vyhrazujeme si možnost chyb v textech. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Knockout je v sekci sport

Klíčová slova: slovník, terminus technicus, význam slova, sport, formulace, termín, přesný význam, pojem, terminologie, definice, definice pojmu, wiki, význam, popis, synonymum, heslo, lexikon, sport


Pojem Knockout je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Knockout? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Knockout, počeštěně knokaut, zkráceně K. O., je způsob předčasného ukončení utkání v MMA, boxu, kickboxu, muay thai, taekwondu a karate. Postižený zápasník obdrží úder na hlavu (nejčastěji na spodní čelist) natolik silný, že mu způsobí otřes mozku – v důsledku toho ztrácí orientaci a nemůže se udržet na nohou (tzv. knockdown). Rozhodčí pak musí posoudit, zda je sportovec schopen znovu se zapojit do zápasu. V boxu se tradičně používá hlasité odpočítávání do deseti sekund, pokud se boxer do té doby nestačí zvednout (nesmí se opírat o podlahu ani o provazy), je prohlášen za poraženého. V mixed martial arts se za knockout označuje ztráta vědomí po úderu či kopu automaticky, bez odpočítávání.

Více informací o slovu Knockout doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít výraz Knockout ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Knockout ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Knockout ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Knockout ve Wikimedia Commons

Hledat slovo Knockout ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Knockout ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Knockout například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova Knockout? resp. co se skrývá pod slovem Knockout? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Knockout, odpověď na dotaz co je to Knockout?. Víte např. kdo to je Brigita Cmuntová? Znáte a víte kdo je Staniční sestra? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je sport. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Puk na mokrém ledu, knockout, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.