Co je to?
Definice odborného termínu, slova Footbag. Co znamená pojem Footbag z kategorie Sport?

Co je Footbag?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Footbag?

Footbag je nový druh sportu, rozšířený především mezi mladšími lidmi. Říká se mu také Hacky Sack(česky hakisák). Od 70. let se v tomto sportu i soutěží, má své turnaje i festivaly. Jde o předvádění různých triků se zvláštním druhem míčku. Míček vznikl jako nová hračka ze zašité špičky ponožky, která byla naplněna fazolemi. Později byl zdokonalen a náplň se změnila na kuličky z umělé hmoty.
Hráči se do soutěžních kategorií dělí podle pokročilosti. Soutěžit mohou jednotlivci i dvojice. Základní sestava triků je dána, musí obsahovat obtočení míčku nohou, jeho zastavení, otočky a skoky, umístění na jiné ploše těla, křížení nohou. Footbag musí být udržen ve vzduchu delší dobu a bez chyb. Dá se hrát i přes síť, jako golf nebo tzv. čtyři čtverce. V těchto variantách hraje větší počet hráčů.


Co je to Footbag? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Footbag. Co znamená pojem Footbag z kategorie Sport?

Informace uvedené na těchto stránkách jsou bez záruky. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Footbag sdílet s kolegy na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Footbag patří do sekce sport

Klíčová slova: význam, definice pojmu, názvosloví, slovo, Footbag, sport, význam pojmu, definice, lexikon, co je to Footbag?, pojem, odborný výraz, co znamená, informace, přesný význam, popis, wiki, slovník


Pojem Footbag je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Footbag? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Footbag je sport, který hrají mladí lidé po celém světě. Je často zmiňován jako Hacky Sack (podle názvu produktu firmy Wham-O, Inc.), případně počeštěně hakysák nebo hakisák. Footbag existuje jako soutěžní sport již od sedmdesátých let. Každý rok se pořádá mnoho footbagových turnajů a festivalů po celém světě (nejznámější český závod se jmenuje TODEXON CUP).

Další informační zdroje

Hledat frázi Footbag ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat slovo Footbag ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Footbag ve Wikimedia Commons

Vyhledat slovo Footbag ve Wikizdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Footbag ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Footbag ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Footbag například ve fulltextu Google.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka již bezesporu víte jaký je přesný význam slova Footbag? resp. jaký je význam pojmu Footbag? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Footbag, odpověď na dotaz co je to Footbag?. Víte např. kdo to je Dalajláma? Znáte a víte kdo je Alyson Hannigan? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v různých oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Chcete se dozvědět kdo slaví svátek (jmeniny) na Slovensku, v Polsku, Německu nebo v České republice? Pak se podívejte na web obsahující kalendář svátků.