Co je to?
Odborný výraz, definice slova Pravice. Co znamená pojem Pravice z kategorie Politika?

Co je Pravice?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Pravice

Pravice je běžně chápána jakožto protiklad levice. Jako pravicové bývají označovány takové politické strany, které jsou spíše konzervativní a zasazují se o zachování tradičních hodnot. Pravice také podporuje tržní hospodářství, kapitalismus a je pro minimalizaci zásahů státu do ekonomiky. Obsah pojmu ale může být v různých zemích a historických dobách chápán odlišným způsobem.


Co je to Pravice? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Pravice. Co znamená pojem Pravice z kategorie Politika?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Text s definicí výrazu Pravice doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Pravice se nachází v sekci politika

Klíčová slova: lexikon, wiki, co znamená, synonymum, slovo, co je to Pravice?, politika, přesný výraz, význam, terminologie, heslo, terminus technicus, odborný výraz, slovník, termín, Pravice, co to je, význam pojmu


Pojem Pravice je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Pravice? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Pravice je poměrně vágní označení používané pro popis řady politických pozic a ideologií. Konzervativní pravice je používaná pro popis skupin podporujících zachování tradičních a kulturních hodnot či zvyklostí, a také zachování určité formy sociální hierarchie, liberální pravice pak podporuje ekonomickou svobodu člověka a minimální roli státu na společnosti. Pravice v současnosti také obecně zastává soukromou kontrolu výrobních prostředků, kapitalismus, volný trh a tržní hospodářství. Obsah pojmů pravice a levice se v různých společnostech a v různých dobách může různě vyvíjet, avšak konkrétní pravicové směry jsou stále téměř stejné.

Další informační zdroje

Vyhledat heslo Pravice na Google obrázcích

Hledat výraz Pravice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Pravice ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Pravice ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Pravice ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Pravice ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Pravice například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Google.cz, ve videích na Youtube nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Teď už víte co to je Pravice? resp. co označuje slovo Pravice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pravice, odpověď na dotaz co je to Pravice?. Víte např. kdo to je Tomáš Unger? Znáte a víte kdo je Pastafarián? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Pravice hledat i v jiných kategoriích (než politika). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Generálka, pravice, ilustrační obrázek

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, popisy termínů, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte kdo je to Abbé? Pokud ne a přitom byste to vědět chtěli, klikněte sem