Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Skialpining. Co znamená pojem Skialpining z kategorie Sport?

Co je Skialpining?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Skialpining?

Skialpining je nový druh zimního sportu. Je k němu potřeba speciální vybavení – sjezdové lyže vhodné pro volný terén, stoupací pásy, boty pro sjezd i chůzi a teleskopické turistické hole. Takto vybaven vystoupá skialpinista na vrchol a z něj pak sjede zpět do údolí.
Oblíbený je hlavně v Alpách, ale lze ho provozovat i v našich podmínkách. Má více variant – od turistické až po extrémní. Běžně zdatný lyžař jednodušší varianty skialpiningu bez problémů zvládne.


Co je to Skialpining? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Skialpining. Co znamená pojem Skialpining z kategorie Sport?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. I přesto je možné, že jsme některou chybu přehlédli. Napsáno redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Skialpining? Potom se o definici podělte s kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Skialpining se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: terminologie, formulace, definice pojmu, přesný význam, význam pojmu, co znamená, definice, termín, co to je, Skialpining, wiki, pojem, sport, odborné názvosloví, terminus technicus, slovo, synonymum, vysvětlení


Pojem Skialpining je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Skialpining? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Skialpining je pohyb na lyžích ve volném horském terénu. Stoupání do kopce umožňuje speciální vázání a pásy nalepené na skluznici. Dělí se na tradiční a závodní skialpining. Zatímco tradiční skialpining je volný pohyb povětšinou na lyžích (ale ne výhradně) a vyhledává ve své extrémní podobě strmé sjezdy a prvosjezdy, závodní skialpining probíhá na vytyčených trasách, na okruhu (Rally) nebo od startu do cíle a kombinuje výstupy (vertical race) a sjezdy. Výstupy mohou být předepsány na lyžích, nebo pěšky s lyžemi na batohu. Hodnotí se čas.

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít pojem Skialpining ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat heslo Skialpining ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Skialpining ve fulltextu Seznam.cz

Najít heslo Skialpining ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Skialpining ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Skialpining ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Skialpining například v Microsoft Bing, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Skialpining? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Skialpining? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Skialpining, odpověď na dotaz co je to Skialpining?. Víte např. kdo to je Erwin Rommel? Znáte a víte kdo je Sexuolog? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je sport. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.