Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kult osobnosti. Co znamená pojem Kult osobnosti z kategorie Politika?

Co je Kult osobnosti?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Kult osobnosti?

Kult osobnosti vychází z původního latinského termínu pro uctívání. U kultu osobnosti jde o uctívání určitého vůdce hnutí, skupiny, společenství nebo národa. Takové osobnosti bývají přisuzovány zveličené vlastnosti a přehnané zásluhy a uctívání bývá rituální.
Kult osobnosti se vyskytuje v různých společnostech, demokratických i diktaturách. Příčinou vzniku kultu bývá obtížná situace ve společnosti, kde hrozí či probíhá krize, válka nebo revoluce. Vůdčí osobnost se zapojí do řešení a v novém uspořádání si získá moc. Obrovský podíl na stvoření a prosazení kultu osobnosti mají média.


Co je to Kult osobnosti? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kult osobnosti. Co znamená pojem Kult osobnosti z kategorie Politika?

Zveřejněné texty, byly pečlivě kontrolovány. Nicméně i tak mohou obsahovat nesprávné, nepřesné nebo neaktuální informace, za což se předem moc omlouváme. Text vytvořen pro server Superia.cz

Text s definicí výrazu Kult osobnosti doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Termín Kult osobnosti se nachází v sekci politika

Klíčová slova: definice, wiki, odborný výraz, heslo, význam slova, pojem, význam, vysvětlení, slovník, terminus technicus, odborné názvosloví, význam pojmu, popis, politika, slovo, lexikon, termín, formulace


Pojem Kult osobnosti je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Kult osobnosti? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kult osobnosti (latinsky cultus = uctívání, ve starších zdrojích též kult osoby) obecně spočívá v glorifikaci (tzn. v tomto případě v neúměrném zveličování zásluh a vlastností) a silně zritualizovaném uctívání vůdčí osobnosti uvnitř určitého hnutí nebo v rámci celé společnosti. Nejčastěji se vyskytoval tento jev ve 20. století, především v diktaturách, výjimkou ale není ani v dnešních demokratických společnostech.

Více informací o slovu Kult osobnosti doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Hledat termín Kult osobnosti ve vyhledávači Yandex

Vyhledat slovo Kult osobnosti ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Kult osobnosti ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Kult osobnosti na Youtube

Vyhledat pojem Kult osobnosti na Google.cz

Vyhledat heslo Kult osobnosti ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Kult osobnosti například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená Kult osobnosti? resp. co je to Kult osobnosti? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kult osobnosti, odpověď na dotaz co je to Kult osobnosti?. Víte např. kdo to je Karel VI? Znáte a víte kdo je Gabriela Vermelho? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.