Co je to?
Definice výrazu, termínu Investigativní. Co znamená odborný pojem Investigativní z kategorie Politika?

Co je Investigativní?

Co znamená termín Investigativní? Vysvětlení pojmu, definice hesla

"Investigativní" je pojem spojený s novinařinou. Často se vyskytuje sousloví investigativní žurnalistika. Jedná se o snahu novinářů rozkrýt nejrůznější politické a hospodářské kauzy, přičemž tak trochu nahrazují nebo dublují práci policie, finanční správy a dalších úřadů, které jinak uvedené případy vyšetřují.


Co je to Investigativní? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Investigativní. Co znamená odborný pojem Investigativní z kategorie Politika?

Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice slova Investigativní? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Investigativní je v kategorii politika

Klíčová slova: informace, slovo, popis, význam slova, odborný výraz, význam pojmu, politika, odborné názvosloví, lexikon, přesný význam, terminus technicus, co je to Investigativní?, formulace, termín, názvosloví, co znamená, definice pojmu, wiki


Pojem Investigativní je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Investigativní?

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Investigace znamená v češtině důkladné, soustavné zkoumání, vyhledávání a sbírání informací. Dále tak v novinářství jako odvozené adjektivum investigativní ve spojení investigativní novinářství. Označuje činnost novináře, který vyhledává a shromažďuje informace, zejména o podezřelém jednání veřejných činitelů. Ať už je podezřelé mravně, anebo dokonce kriminálně, veřejní činitelé mají jak důvody, tak i prostředky, jak takové jednání a jeho stopy skrývat. Slavné úspěchy investigativních novinářů, například aféra Watergate, dokládají, že jejich činnost může být i nebezpečná. Investigativní novinářství je důležitá součást společenské kontroly vládních a politických představitelů, úřadů a vysokých úředníků, kteří mají v rukou svěřené prostředky a svěřenou moc státu, případně kraje, obce a podobně. Ovšem i sama činnost investigativního novináře by se měla řídit požadavky novinářské etiky, zejména požadavkem nezveřejňovat neověřené údaje, nepřekrucovat skutečnosti a respektovat lidskou důstojnost.

Linky na další online zdroje

Hledat frázi Investigativní ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Investigativní ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Investigativní ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Investigativní ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Investigativní na Youtube

Najít termín Investigativní ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Investigativní například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Nyní už nejspíš víte co znamená slovo Investigativní? resp. jaký je přesný význam slova Investigativní? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Investigativní, odpověď na dotaz co je to Investigativní?. Víte např. kdo to je Chalupář? Znáte a víte kdo je Orlando Bloom? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Investigativní i jinde než v sekci než v politika. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Senát, investigativní, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.