Co je to?
Výraz, termín, definice slova Aréna. Co znamená odborný pojem Aréna z kategorie Sport?

Co je Aréna?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Aréna?

Aréna je název prostoru větších rozměrů. Je uzavřený po obvodu, mívá většinou oválný nebo kruhový tvar. V době antického Říma to bylo místo, na kterém se konaly hry a zápasy. Název pochází právě z latinského slova harena, což je písek. Ten byl používán právě při zápasech, protože dobře vsákl krev při zápasech gladiátorů, a znečištěný písek bylo možno lehce vyměnit. Později se takto označovala o sportoviště, ringy nebo nekrytá divadla.
V aréně je možno sledovat různá představení, hudební, divadelní nebo sportovní vystoupení. Děj probíhá na velkém prostoru umístěném ve středu arény. Tento střed se vždy nachází v nejnižším bodě arény a okolo něj jsou místa určená divákům. Ta jsou ve vyvýšených řadách a mají sklon k jevišti arény, takže všichni dobře vidí na probíhající děj. Zájemci si mohou vybrat mezi místy k sezení nebo k stání. Někdy se jako aréna označují i kryté stadiony. Obdobné prostory bývají nazývány také jako amfiteátry nebo cirkus.


Co je to Aréna? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Aréna. Co znamená odborný pojem Aréna z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Text vytvořen pro server Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Aréna? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Aréna je v kategorii sport

Klíčová slova: přesný výraz, sport, pojem, co to je, termín, heslo, význam, význam pojmu, synonymum, terminologie, terminus technicus, význam slova, definice pojmu, odborné názvosloví, popis, odborný výraz, wiki, sport


Pojem Aréna je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Aréna? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Aréna je velký po obvodu uzavřený prostor, obvykle kruhového nebo oválného tvaru, určený pro sledování divadelních, hudebních nebo sportovních představení. Uprostřed arény je dostatečné velké prostranství, na kterém se odehrává sledovaný děj. Toto prostranství je vždy nejnižším bodem hlavního prostoru arény. Okolo jsou místa pro diváky. Mají k dispozici místa k stání nebo sezení a a díky sklonu hlediště k jevišti, mají velmi dobrý výhled na děj představení či utkání.
Výraz aréna je používán i pro kryté stadiony.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat slovo Aréna na Google obrázcích

Zkusit najít pojem Aréna ve vyhledávači Qwant

Hledat termín Aréna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Aréna ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Aréna ve fulltextu Seznam.cz

Najít termín Aréna ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Aréna například ve Wikizdrojích, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Nyní už nejspíš víte co je to Aréna? resp. jaký je přesný význam slova Aréna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Aréna, odpověď na dotaz co je to Aréna?. Víte např. kdo to je Ivan Havel? Znáte a víte kdo je Štěpán Benoni? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v závislosti na oboru a kontextu. Radíme vám proto hledat slovo Aréna i v jiné části webu než je kategorie sport. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Chcete si zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Jedním z rychlých a levných způsobů je změna tapety pracovní plochy. Mezi neoblíbenější pozadí patří horský vrchol, kapky vody a obilí.