Co je to?
Výraz, termín, definice slova Aréna. Co znamená odborný pojem Aréna z kategorie Sport?

Co je Aréna?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Aréna

Aréna je název prostoru větších rozměrů. Je uzavřený po obvodu, mívá většinou oválný nebo kruhový tvar. V době antického Říma to bylo místo, na kterém se konaly hry a zápasy. Název pochází právě z latinského slova harena, což je písek. Ten byl používán právě při zápasech, protože dobře vsákl krev při zápasech gladiátorů, a znečištěný písek bylo možno lehce vyměnit. Později se takto označovala o sportoviště, ringy nebo nekrytá divadla.
V aréně je možno sledovat různá představení, hudební, divadelní nebo sportovní vystoupení. Děj probíhá na velkém prostoru umístěném ve středu arény. Tento střed se vždy nachází v nejnižším bodě arény a okolo něj jsou místa určená divákům. Ta jsou ve vyvýšených řadách a mají sklon k jevišti arény, takže všichni dobře vidí na probíhající děj. Zájemci si mohou vybrat mezi místy k sezení nebo k stání. Někdy se jako aréna označují i kryté stadiony. Obdobné prostory bývají nazývány také jako amfiteátry nebo cirkus.


Co je to Aréna? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Aréna. Co znamená odborný pojem Aréna z kategorie Sport?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Definici slova Aréna můžete sdílet s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Aréna je v kategorii sport

Klíčová slova: význam slova, slovo, přesný význam, názvosloví, terminus technicus, definice, synonymum, význam pojmu, odborný výraz, význam, lexikon, terminologie, sport, Aréna, popis, přesný výraz, sport, co znamená


Pojem Aréna je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Aréna?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Aréna je velký po obvodu uzavřený prostor, obvykle kruhového nebo oválného tvaru, určený pro sledování divadelních, hudebních nebo sportovních představení. Uprostřed arény je dostatečné velké prostranství, na kterém se odehrává sledovaný děj. Toto prostranství je vždy nejnižším bodem hlavního prostoru arény. Okolo jsou místa pro diváky. Mají k dispozici místa k stání nebo sezení a a díky sklonu hlediště k jevišti, mají velmi dobrý výhled na děj představení či utkání.
Výraz aréna je používán i pro kryté stadiony.

Jiné zdroje informací o pojmu Aréna

Vyhledat heslo Aréna ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Aréna ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít výraz Aréna ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Aréna ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Aréna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Aréna na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Aréna například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Nyní již víte co to je Aréna? resp. jaká je definice termínu Aréna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Aréna, odpověď na dotaz co je to Aréna?. Víte např. kdo to je Bohumír Dufek? Znáte a víte kdo je Štěpán Benoni? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledat odborný výraz Aréna i v jiné sekci než je kategorie sport. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, lední puk, aréna, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov, zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Chcete si zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Jedním z rychlých a levných způsobů je změna tapety pracovní plochy. Mezi neoblíbenější pozadí patří horský vrchol, kapky vody a obilí.