Co je to?
Definice výrazu, termínu Windfall tax. Co znamená odborný pojem Windfall tax z kategorie Ekonomie?

Co je Windfall tax?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Windfall tax

Winfall tax je označení pro specifickou formu daně, která se uplatňuje v situacích, kdy jednotlivci nebo firmy získávají neobvyklý nebo nadměrný příjem. Tato daň je obvykle navržena tak, aby byly zajištěny významné zisky z různých transakcí. Název windfall v překladu znamená neočekávaný nebo náhodný zisk, což znamená, že daně jsou uhrazeny z příjmů, které jsou mimořádně vysoké a mohou být považovány za neplánované. Typicky jsou windfall tax zavedeny za účelem vyrovnání nerovností ve společnosti a získání dodatečných finančních prostředků pro vládu. Tyto daně mohou být aplikovány na různé formy příjmů, jsou to například kapitálové zisky, loterie, dědictví nebo prodej cenných papírů za nadhodnocené ceny. Jejich aplikace mohou být časově omezeny nebo mohou být používány jako dočasná opatření v reakci na konkrétní události, jako jsou například boom na trhu s nemovitostmi nebo vysokými cenami komodit.
Neočekávané daně mohou být kritizovány za to, že mohou odradit investory a podnikatele, protože lidé a firmy mohou mít obavy z případného zdanění neočekávaných zisků. Na druhou stranu mohou být rozdílné názory nástrojem sociální spravedlnosti, který pomáhá vyrovnat rozdíly ve společnosti a financovat veřejné služby.


Co je to Windfall tax? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Windfall tax. Co znamená odborný pojem Windfall tax z kategorie Ekonomie?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Windfall tax se známými na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Windfall tax je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: co znamená, informace, co je to Windfall tax?, popis, slovo, ekonomie, definice pojmu, slovník, význam slova, přesný výraz, názvosloví, definice, lexikon, vysvětlení, synonymum, terminus technicus, terminologie, pojem


Pojem Windfall tax je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Windfall tax v následujících vyhledávačích

Vyhledat slovo Windfall tax ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Windfall tax ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo Windfall tax ve Wikipedii

Hledat frázi Windfall tax ve vyhledávači Qwant

Vyhledat výraz Windfall tax ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít frázi Windfall tax ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Windfall tax například ve Wikislovníku, v Google překladači, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Lingea slovnících.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Windfall tax? resp. jaký je význam slova Windfall tax? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Windfall tax, odpověď na dotaz co je to Windfall tax?. Víte např. kdo to je Levi Strauss? Znáte a víte kdo je William Howard Taft? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v ekonomie. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje popisy termínů, slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si ještě na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po L nebo po Z?