Co je to?
Definice výrazu, termínu Deflace. Co znamená odborný pojem Deflace z kategorie Ekonomie?

Co je Deflace?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Deflace?

Jako deflace se v ekonomice označuje meziroční pokles cenové hladiny. Většinou se měří indexem spotřebitelských cen. Jedná se o přesný opak inflace. K deflaci obvykle dochází, pokus ve světové nebo specificky orientované národní ekonomice dojde k nadbytku konkrétního zboží nebo služeb a dojde k absenci peněz, jež by mohly být využity k nákupu zmíněného zboží či služeb.
Ke krátkodobé deflaci též může dojít kvůli poklesu cen dovozového zboží. Jestliže deflace trvá příliš dlouhý časový úsek, může se z ní vyvinout deflační spirála, či deflační past.


Co je to Deflace? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Deflace. Co znamená odborný pojem Deflace z kategorie Ekonomie?

Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Termín Deflace je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, slovník, co je to Deflace?, odborné názvosloví, popis, co znamená, definice, heslo, význam, význam slova, ekonomie, definice pojmu, význam pojmu, termín, lexikon, přesný význam, odborný výraz, informace


Pojem Deflace je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Deflace? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Deflace je absolutní meziroční pokles cenové hladiny v ekonomice. Obvykle se měří indexem spotřebitelských cen. Opakem deflace je inflace.

Jiné doporučené zdroje informací

Hledat slovo Deflace ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat slovo Deflace na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Deflace ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Deflace ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Deflace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Deflace na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Deflace například ve Wikizdrojích, v Google překladači, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co znamená Deflace? resp. co to je Deflace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Deflace, odpověď na dotaz co je to Deflace?. Víte např. kdo to je Stevie Nicks? Znáte a víte kdo je Bohém? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. podle toho o jaký obor se jedná. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než ekonomie). U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.