Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Deflace. Co znamená pojem Deflace z kategorie Ekonomie?

Co je Deflace?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Deflace

Jako deflace se v ekonomice označuje meziroční pokles cenové hladiny. Většinou se měří indexem spotřebitelských cen. Jedná se o přesný opak inflace. K deflaci obvykle dochází, pokus ve světové nebo specificky orientované národní ekonomice dojde k nadbytku konkrétního zboží nebo služeb a dojde k absenci peněz, jež by mohly být využity k nákupu zmíněného zboží či služeb.
Ke krátkodobé deflaci též může dojít kvůli poklesu cen dovozového zboží. Jestliže deflace trvá příliš dlouhý časový úsek, může se z ní vyvinout deflační spirála, či deflační past.


Co je to Deflace? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Deflace. Co znamená pojem Deflace z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Deflace se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: heslo, formulace, definice pojmu, wiki, odborné názvosloví, terminus technicus, synonymum, definice, odborný výraz, přesný význam, co je to Deflace?, co to je, co znamená, popis, ekonomie, ekonomie, termín, přesný výraz


Pojem Deflace je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Deflace? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text pochází z webového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Deflace je absolutní meziroční pokles cenové hladiny v ekonomice. Obvykle se měří indexem spotřebitelských cen. Opakem deflace je inflace.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Deflace ve Wikimedia Commons

Najít termín Deflace ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít heslo Deflace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat heslo Deflace na Google obrázcích

Zkusit najít termín Deflace ve vyhledávači Yandex

Najít termín Deflace ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Deflace například ve Wikizdrojích, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Lingea slovnících.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Z předchozího textu jste se dozvěděli co znamená Deflace? resp. co znamená výraz Deflace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Deflace, odpověď na dotaz co je to Deflace?. Víte např. kdo to je Erich Maria Remarque? Znáte a víte kdo je Bohém? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Deflace i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf v pc, deflace, ilustrační obrázek

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.