Co je to?
Odborný výraz, definice slova TeamGym. Co znamená pojem TeamGym z kategorie Sport?

Co je TeamGym?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu TeamGym?

TeamGym je název nově vzniklé gymnastické disciplíny, pocházející ze Švédska, kde patří k nejpopulárnějším odvětvím gymnastiky. Jde o soutěž týmů, která kromě sportovní gymnastiky zahrnuje také akrobatické prvky. Soutěží družstva žen, mužů nebo smíšené týmy o osmi až deseti závodnících.
Rozhodčí v soutěžích hodnotí tři disciplíny – pohybovou skladbu, akrobatický výkon a přeskok na trampolíně. U každé disciplíny se hodnotí provedení, obtížnost a kompozice. Vyhrává tým, který v součtu získá nejvíce bodů. TeamGym zatím není zařazen mezi olympijské disciplíny.


Co je to TeamGym? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova TeamGym. Co znamená pojem TeamGym z kategorie Sport?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Sepsáno redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu TeamGym doporučujeme sdílet s dalšími lidmi prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz TeamGym se nachází v sekci sport

Klíčová slova: definice pojmu, terminologie, formulace, synonymum, co to je, sport, termín, slovo, informace, terminus technicus, wiki, sport, vysvětlení, odborný výraz, definice, význam slova, význam, lexikon


Pojem TeamGym je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín TeamGym? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

TeamGym je poměrně mladou gymnastickou disciplínou s kořeny ve Skandinávii, konkrétně ve Švédsku, kde se provozuje již od sedmdesátých let a kde je nejoblíbenější gymnastickou disciplínou. Forma závodu byla původně vytvořena Evropskou gymnastickou unií (UEG). Je to týmová soutěž, každý tým se skládá z 8 - 10 závodníků. Soutěžit mohou mužské týmy, ženské týmy a mix týmy (polovina mužů, polovina žen). Základní rozdělení závodních kategorií je podle věku na Junior (do 16 let) a Senior (od 16 let). Týmy závodníků předvádějí společný program na hudbu ve třech disciplínách – pohybová skladba, akrobacie a trampolína. Program cvičení obsahuje prvky ze sportovní gymnastiky a akrobacie. Družstvo, které získá po předvedení sestav v jednotlivých disciplínách v součtu nejvyšší počet bodů, vyhrává.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat videa s názvem TeamGym na Youtube

Zkusit najít termín TeamGym ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít TeamGym na Google obrázcích

Vyhledat slovo TeamGym ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo TeamGym ve vyhledávači Yandex

Najít termín TeamGym ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo TeamGym například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaká je definice termínu TeamGym? resp. jaký je význam slova TeamGym? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu TeamGym, odpověď na dotaz co je to TeamGym?. Víte např. kdo to je Optimista? Znáte a víte kdo je William Levy? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. v závislosti na oboru a kontextu. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci sport. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího zajímavosti, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!