Co je to?
Odborný výraz, definice slova Surfing. Co znamená pojem Surfing z kategorie Sport?

Co je Surfing?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Surfing?

Surfing je název jednoho z olympijských vodních sportů. Závodník – surfař – se nechá unášet na prkně – surfu- na nezlomené vodní vlně. Nejrozšířenější je surfování vestoje, oblíbená je i jízda na kolenou, v kajaku, na bodyboardu, vodních lyžích a podobně. Dva další podobné sporty, windsurfing a kitesurfing, spoléhají na sílu větru. Podle použitého prkna a stylu jízdy se odlišují shortboarding a longboarding.
Surfing má historicky dlouhou tradici, zmínky o něm pocházejí již z 18. století. Na Havaji patří tento sport do tradiční kultury, je spojen s mytologií a náboženstvím. Na prknech se jezdilo vleže, vestoje i vsedě. Jako ráje surfařů se dále označují například Bali, Srí Lanka, Kanárské ostrovy, Austrálie a další.


Co je to Surfing? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Surfing. Co znamená pojem Surfing z kategorie Sport?

Zveřejněné texty, byly pečlivě kontrolovány. Nicméně i tak mohou obsahovat nesprávné, nepřesné nebo neaktuální informace, za což se předem moc omlouváme. Text vytvořen pro Superia.cz

Text s definicí výrazu Surfing doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Heslo Surfing se nachází v sekci sport

Klíčová slova: informace, heslo, přesný význam, přesný výraz, lexikon, definice pojmu, význam slova, slovo, definice, význam pojmu, odborný výraz, význam, synonymum, co znamená, co to je, pojem, sport, terminus technicus


Pojem Surfing je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Surfing?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Surfing je vodní olympijský sport, při kterém je surfař na surfu unášen na nezlomené mořské vlně. Nejčastěji jsou používány surfy pro jízdu vestoje, nicméně někteří jezdí na kneeboardech (jízda na kolenou), na bodyboardech, v kajacích, na vodních lyžích nebo na vlastních tělech.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit najít frázi Surfing ve Wikizdrojích

Hledat termín Surfing na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Surfing ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Surfing ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Surfing ve Wikimedia Commons

Zkusit najít heslo Surfing ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Surfing například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve videích na Youtube, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Právě nyní již víte jaký je přesný význam slova Surfing? resp. co přesně znamená slovo Surfing? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Surfing, odpověď na dotaz co je to Surfing?. Víte např. kdo to je Tyčkař? Znáte a víte kdo je Volitel? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v různých oborech lidské činnosti. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci sport. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.