Co je to?
Odborný výraz, definice slova Ringette. Co znamená slovo Ringette z kategorie Sport?

Co je Ringette?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Ringette?

Ringette je název sportu, který hrají ženy. Jedná se o sport kolektivní, podobný lednímu hokeji. Hrají dvě družstva se šesti hráčkami, z nichž jedna je brankářka. Branky i ledová plocha jsou stejné jako u ledního hokeje. Hraje se však gumovým kroužkem, do kterého se prostrkuje hůl.
Pravidla podobně jako v basketbalu zakazují hrát tělem a po každé polovině minuty akce musí přijít střelba. V útočné třetině smějí být jen tři hráčky týmu a žádná hráčka nesmí s kroužkem přejet všechny čáry. Hra je poměrně rychlá a na rozdíl od hokeje bezpečná, nevyžaduje velkou sílu. Ringette je oblíbeno především v Kanadě, hraje se také v USA a v evropských severských zemích a dalších.


Co je to Ringette? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Ringette. Co znamená slovo Ringette z kategorie Sport?

Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Termín Ringette patří do kategorie sport

Klíčová slova: definice pojmu, co znamená, termín, význam, informace, Ringette, sport, slovo, odborné názvosloví, synonymum, heslo, vysvětlení, přesný výraz, wiki, význam slova, sport, názvosloví, terminologie


Pojem Ringette je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Ringette dozvíte následující

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Ringette je kolektivní sport připomínající lední hokej a určený ženám.
Hraje se na kluzišti pro lední hokej a na stejné branky, na tři dvacetiminutové třetiny, s brankářkou a pěti hráčkami v poli. Hlavní rozdíl proti hokeji je v tom, že nehraje s pukem, ale s gumovým kroužkem o vnějším průměru 16,5 cm a vnitřním průměru 10 cm, kterým se prostrkuje rovná hůl. Z basketbalu si ringette vzalo zákaz hraní tělem a nutnost ukončit akci do půl minuty střelbou. V útočné třetině mohou být zároveň nejvýše tři hráčky z každého týmu. Je nutné kombinovat: pokud jedna hráčka přejede s kroužkem přes všechny čáry, píská se postavení mimo hru. Protože kroužek se kontroluje lépe než puk, je hra rychlejší a techničtější než lední hokej, navíc nehrozí takové nebezpečí úrazu. Hodí se i pro školní tělocvik, protože pravidla umožňují zapojení do hry i slabším členkám kolektivu.

Jiné informační zdroje o pojmu Ringette

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ringette ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Ringette na Youtube

Zkusit najít slovo Ringette ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Ringette ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít heslo Ringette ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Ringette ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Ringette například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Na této webové stránce jste se dozvěděli co znamená Ringette? resp. co znamená slovo Ringette? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Ringette, odpověď na dotaz co je to Ringette?. Víte např. kdo to je Kurátor? Znáte a víte kdo je Helen Hunt? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Ringette hledat i v jiných kategoriích (než sport). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.