Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Diskvalifikace. Co znamená pojem Diskvalifikace z kategorie Sport?

Co je Diskvalifikace?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Diskvalifikace

Diskvalifikace je druhem trestu pro sportovce, který se dopustí porušení závazných pravidel nebo použitím některé ze zakázaných technik. Diskvalifikací může být i vyloučení ze závodu nebo z družstva. Je opakem kvalifikace.
V kolektivních sportech bývá diskvalifikace nejčastěji signalizována červenou kartou. Hráč je vyloučen do konce utkání. To platí například pro pozemní hokej, fotbal, florbal, ragby, házenou, kriket, vodní pólo a další druhy sportů.


Co je to Diskvalifikace? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Diskvalifikace. Co znamená pojem Diskvalifikace z kategorie Sport?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Diskvalifikace s vašimi kamarády, známými a přáteli na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Diskvalifikace se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: vysvětlení, slovo, formulace, Diskvalifikace, slovník, co to je, přesný výraz, odborný výraz, přesný význam, terminologie, sport, synonymum, definice, heslo, názvosloví, wiki, lexikon, odborné názvosloví


Pojem Diskvalifikace je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Diskvalifikace píše následující

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Opakem kvalifikace je diskvalifikace, což je vyřazení, vyloučení, popření způsobilosti.

Linky na jiné informační zdroje

Hledat termín Diskvalifikace na Google.cz

Zkusit najít termín Diskvalifikace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Diskvalifikace ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem Diskvalifikace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat pojem Diskvalifikace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat termín Diskvalifikace na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Diskvalifikace například ve Wikizdrojích, v projektu slovnik.cz, ve videích na Youtube, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je význam slova Diskvalifikace? resp. co znamená výraz Diskvalifikace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Diskvalifikace, odpověď na dotaz co je to Diskvalifikace?. Víte např. kdo to je Ondřej Kaše? Znáte a víte kdo je Richard Dawkins? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci sport. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, hokejka na lední hokej, diskvalifikace, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.