Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Diskvalifikace. Co znamená pojem Diskvalifikace z kategorie Sport?

Co je Diskvalifikace?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Diskvalifikace?

Diskvalifikace je druhem trestu pro sportovce, který se dopustí porušení závazných pravidel nebo použitím některé ze zakázaných technik. Diskvalifikací může být i vyloučení ze závodu nebo z družstva. Je opakem kvalifikace.
V kolektivních sportech bývá diskvalifikace nejčastěji signalizována červenou kartou. Hráč je vyloučen do konce utkání. To platí například pro pozemní hokej, fotbal, florbal, ragby, házenou, kriket, vodní pólo a další druhy sportů.


Co je to Diskvalifikace? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Diskvalifikace. Co znamená pojem Diskvalifikace z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Výraz Diskvalifikace se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: slovník, Diskvalifikace, význam pojmu, vysvětlení, co to je, názvosloví, co je to Diskvalifikace?, terminus technicus, přesný výraz, heslo, odborné názvosloví, popis, sport, definice pojmu, termín, sport, lexikon, význam


Pojem Diskvalifikace je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Diskvalifikace dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Opakem kvalifikace je diskvalifikace, což je vyřazení, vyloučení, popření způsobilosti.

Více informací o slovu Diskvalifikace doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Hledat výraz Diskvalifikace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Diskvalifikace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít výraz Diskvalifikace na Google.cz

Zkusit najít slovo Diskvalifikace ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Diskvalifikace ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi Diskvalifikace ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Diskvalifikace například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Lingea slovnících, ve Wikizdrojích, ve videích na Youtube nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Teďka už zajisté víte jaká je definice termínu Diskvalifikace? resp. co vlastně znamená slovo Diskvalifikace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Diskvalifikace, odpověď na dotaz co je to Diskvalifikace?. Víte např. kdo to je Adriana Lima? Znáte a víte kdo je Richard Dawkins? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než sport. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.