Co je to?
Definice výrazu, termínu IIHF. Co znamená odborný pojem IIHF z kategorie Sport?

Co je IIHF?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu IIHF

IIHF je zkratka slov, která označují International Ice Hockey Federation, čili federaci národních hokejových asociací. Tato organizace se zabývá řízením hokejových sportů, tedy ledního a inline hokeje. Řídí jak mužský, tak ženský hokej. IIHF má sídlo v Curychu. Založena byla v roce 1908, jejím členem je i Česká republika. Celkem má 74 členů. Ovlivňuje hlavně činnost ledního hokeje v Evropě. Je organizátorem významných mezinárodních údajů, kromě Světového poháru.
Podle pravidel IIHF se hrají Evropské národní ligové soutěže a organizace pořádá také turnaje profesionálních klubů a národních výběrů. IIHF se podílí se i na udělování trestů pro hráče a vydávání zákazů činnosti pro celou Evropu a její vyjádření má vysokou váhu. Pokud hráč nesouhlasí, může se odvolat ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu, který sídlí ve Švýcarském Lausanne. IIHF pravidla však neplatí všude, například v Severní Americe platí pouze pravidla NHL.


Co je to IIHF? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu IIHF. Co znamená odborný pojem IIHF z kategorie Sport?

Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem IIHF je v kategorii sport

Klíčová slova: terminus technicus, co to je, lexikon, význam pojmu, slovník, odborné názvosloví, sport, popis, wiki, co je to IIHF?, slovo, vysvětlení, terminologie, přesný výraz, pojem, synonymum, význam slova, co znamená


Pojem IIHF je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem IIHF? Výraz, definice slova z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Mezinárodní federace ledního hokeje (anglicky International Ice Hockey Federation, zkratka IIHF) je federace národních hokejových asociací řídící sportovní odvětví lední hokej a inline hokej pro muže i ženy, se sídlem v Curychu. Byla založena v roce 1908, do roku 1957 pod názvem Ligue Internationale de Hockey sur Glace (LIHG). V současnosti má 74 členů.

Další informace o pojmu IIHF hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledat slovo IIHF ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít IIHF na Google obrázcích

Zkusit najít výraz IIHF ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz IIHF ve vyhledávači Yahoo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo IIHF ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem IIHF ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo IIHF například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, ve fulltextu Google.cz, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova IIHF? resp. co se skrývá pod slovem IIHF? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu IIHF, odpověď na dotaz co je to IIHF?. Víte např. kdo to je George Eliot? Znáte a víte kdo je Adéla Kačerová? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte po pojmu IIHF i v jiných kategoriích (než sport). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, fotbal, iIHF, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Navštivte partnerskou stránku plnou tapet na plochu počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Vybírejte z řady motivů od mořských tapet až po oblíbené tapety sportovních aut.