Co je to?
Definice odborného termínu, slova Go. Co znamená pojem Go z kategorie Sport?

Co je Go?

Co znamená termín Go? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Go je strategická desková hra, která patří k nejstarším hrám na světě. Její vznik se datuje do doby před 4 až 5 tisíciletími. Jako země původu je označována Čína. Nejvíce příznivců má go v oblasti východní Asie, kde je nejvíce aktivních hráčů. Jejich počet se pohybuje v milionech. Go se postupně stalo populární hrou i v dalších částech světa. Pravidla hry jsou poměrně jednoduchá. Herní deska vypadá jako čtvercová síť. Hrají dva hráči s hracími kameny. Ty střídavě pokládají na desku a snaží se ohraničit co největší část a současně obklíčit co největší množství kamenů protivníka.
I když jsou pravidla nenáročná, existuje mnoho různých variant, ještě více, než u jiných her. Pro vítězství není důležité jen logické myšlení nebo vysoké IQ, ale také vytrvalost, intuice, ovládání vlastních emocí, rozhodnost, schopnost vcítit se do soupeře a samozřejmě i štěstí. Go není jen rodinná hra, hrají se i profesionální turnaje, založené na promyšlených strategiích.


Co je to Go? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Go. Co znamená pojem Go z kategorie Sport?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Go sdílet s kolegy na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Go patří do sekce sport

Klíčová slova: slovník, terminologie, přesný význam, sport, termín, wiki, definice, terminus technicus, popis, lexikon, pojem, význam, vysvětlení, informace, heslo, sport, význam pojmu, co je to Go?


Pojem Go je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Go?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Go je desková hra pro dva hráče, která pochází z Číny, kde se však nazývá Wej-čchi. Vznikla někdy ve 2. tisíciletí př. n. l. Do dnešní doby se zachovala hlavně díky jejímu rozvoji v Japonsku, kde byla podporována šógunátem. Velmi rozšířená je i v Koreji (pod názvem Baduk) a ve východní Asii všeobecně. Hraje se obvykle na desce 19×19 průsečíků, které se říká goban. Pro výuku a rychlé partie se používají i menší desky – například 13×13 nebo 9×9. Cílem je mít na konci hry větší skóre, které je tvořeno zajatými kameny a obklíčenými průsečíky.

Další informační zdroje

Hledat výraz Go ve fulltextu Seznam.cz

Najít termín Go ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít slovo Go ve Wikizdrojích

Vyhledat pojem Go ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Go ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Go ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Go například ve fulltextu Google.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve videích na Youtube, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Teďka už zajisté víte jaká je definice termínu Go? resp. co vlastně znamená slovo Go? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Go, odpověď na dotaz co je to Go?. Víte např. kdo to je Cobie Smulders? Znáte a víte kdo je Transvestita? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Go i jinde než v sekci než v sport. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.