Co je to?
Definice výrazu Vlastenectví. Co znamená odborný pojem Vlastenectví z kategorie Politika?

Co je Vlastenectví?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Vlastenectví?

Oddanost zemi, v níž se člověk narodil, vyrostl, žije v ní a je jeho domovem. Projevuje se silnou osobní náklonností k dané zemi a jejím symbolům a osobním ztotožněním s ní. Vlastenec usiluje o blaho své země, obětuje se pro ni a všemi dostupnými prostředky podporuje její všestranný rozvoj ve všech oborech lidského působení.


Co je to Vlastenectví? Význam slova, termín, Definice výrazu Vlastenectví. Co znamená odborný pojem Vlastenectví z kategorie Politika?

Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Vlastenectví? s vašimi kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Vlastenectví je v sekci politika

Klíčová slova: přesný výraz, přesný význam, význam, terminus technicus, Vlastenectví, význam pojmu, lexikon, heslo, názvosloví, formulace, politika, popis, pojem, vysvětlení, definice, terminologie, slovník, politika


Pojem Vlastenectví je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Vlastenectví můžete dozvědět následující

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Patriotismus je společensko-politický postoj vycházející z emotivního kladného a podpůrného postoje jednotlivců či skupin k „otčině“ (latinsky patria ← řecky patrida, πατρίδα). „Otčinou“ (či „domovinou“) může být oblast nebo město, obvykle se jí však míní národní stát nebo vlast, patriotismus pak lze ztotožňovat s českým výrazem vlastenectví.

Další informace o pojmu Vlastenectví hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít slovo Vlastenectví ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Vlastenectví na Google.cz

Vyhledat slovo Vlastenectví ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Vlastenectví ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Vlastenectví ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít výraz Vlastenectví na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Vlastenectví například v metavyhledávači Info.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Vlastenectví? resp. jaká je definice slova Vlastenectví? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Vlastenectví, odpověď na dotaz co je to Vlastenectví?. Víte např. kdo to je Urbanista? Znáte a víte kdo je Hamoun? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Vlastenectví i jinde než v sekci než v politika. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.