Co je to?
Odborný výraz, definice slova Vlastenectví. Co znamená pojem Vlastenectví z kategorie Politika?

Co je Vlastenectví?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Vlastenectví

Oddanost zemi, v níž se člověk narodil, vyrostl, žije v ní a je jeho domovem. Projevuje se silnou osobní náklonností k dané zemi a jejím symbolům a osobním ztotožněním s ní. Vlastenec usiluje o blaho své země, obětuje se pro ni a všemi dostupnými prostředky podporuje její všestranný rozvoj ve všech oborech lidského působení.


Co je to Vlastenectví? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Vlastenectví. Co znamená pojem Vlastenectví z kategorie Politika?

Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text napsán pro Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Výraz Vlastenectví se nachází v sekci politika

Klíčová slova: terminologie, synonymum, význam slova, formulace, politika, slovo, politika, odborné názvosloví, slovník, definice pojmu, popis, názvosloví, co znamená, informace, heslo, wiki, přesný výraz, lexikon


Pojem Vlastenectví je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Vlastenectví? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Patriotismus je společensko-politický postoj vycházející z emotivního kladného a podpůrného postoje jednotlivců či skupin k „otčině“ (latinsky patria ← řecky patrida, πατρίδα). „Otčinou“ (či „domovinou“) může být oblast nebo město, obvykle se jí však míní národní stát nebo vlast, patriotismus pak lze ztotožňovat s českým výrazem vlastenectví.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Vyhledat slovo Vlastenectví ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít slovo Vlastenectví na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Vlastenectví ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Vlastenectví na Youtube

Zkusit najít Vlastenectví ve Wikislovníku

Najít heslo Vlastenectví ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Vlastenectví například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Teď už znáte odpověď na otázku co znamená slovo Vlastenectví? resp. co se skrývá pod slovem Vlastenectví? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Vlastenectví, odpověď na dotaz co je to Vlastenectví?. Víte např. kdo to je Jiří Macháček? Znáte a víte kdo je Hamoun? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte po pojmu Vlastenectví i v jiných kategoriích (než politika). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, demokracie, vlastenectví, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.