Co je to?
Definice odborného termínu, slova Hedvábná stezka. Co znamená pojem Hedvábná stezka z kategorie Politika?

Co je Hedvábná stezka?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Hedvábná stezka

Hedvábná stezka je název starobylé a velmi důležité obchodní cesty, která propojovala Čínu a Středomoří. Vznikla ve starověku a využívána byla i ve středověku. Byla velmi dlouhá (udává se až 8000 km) a místy vedla náročným terénem (hory, pouště). Absolvovat ji zabralo mnoho času. Do Evropy se vozilo z Číny hedvábí a častým obchodním artiklem bylo koření. Ve 13. století dopravu zboží komplikovali Mongolové a po 15. století stezka ztratila na významu vzhledem k rozvoji lodní dopravy, která byla rychlejší a efektivnější a využívala nové trasy.


Co je to Hedvábná stezka? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Hedvábná stezka. Co znamená pojem Hedvábná stezka z kategorie Politika?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Hedvábná stezka sdílet s kolegy na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Hedvábná stezka patří do sekce politika

Klíčová slova: termín, odborný výraz, význam slova, definice pojmu, heslo, význam pojmu, politika, slovník, terminologie, pojem, lexikon, vysvětlení, názvosloví, odborné názvosloví, slovo, přesný výraz, Hedvábná stezka, co znamená


Pojem Hedvábná stezka je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Hedvábná stezka? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Hedvábná stezka či Hedvábná cesta je starověká a středověká trasa vedoucí z východní Asie přes střední Asii do Středomoří. Ve své hlavní větvi spojující čínské město Čchang-an (Si-an) s Malou Asií a Středozemním mořem. Její celková délka po souši a po moři činí asi 8 000 km. Obchod po hedvábné stezce byl důležitým faktorem při rozvoji velkých starověkých civilizací v Číně, Mezopotámii, Persii, Indii a Itálii a pomohl položit základy moderního světa. Prvním, kdo použil název Hedvábná stezka byl německý zeměpisec baron Ferdinand von Richthofen roku 1877.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat heslo Hedvábná stezka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat výraz Hedvábná stezka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat pojem Hedvábná stezka na Google.cz

Najít pojem Hedvábná stezka ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Hedvábná stezka ve vyhledávači Yandex

Hledat výraz Hedvábná stezka ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Hedvábná stezka například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co znamená slovo Hedvábná stezka? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Hedvábná stezka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Hedvábná stezka, odpověď na dotaz co je to Hedvábná stezka?. Víte např. kdo to je Kontraktor? Znáte a víte kdo je Kateřina Kristelová? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Armádní generál, hedvábná stezka, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.