Co je to?
Výraz, termín, definice slova Folklór. Co znamená odborný pojem Folklór z kategorie Kultura?

Co je Folklór?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Folklór

Folklór je pojmenování určitého kulturního projevu skupiny obyvatel. Může jít o hudbu, slovesnost, dramatické nebo taneční projevy. Skupiny obyvatel jsou integrované, často jde o venkov nebo město či jinak definované skupiny. K folklóru se řadí i lidová kultura založená na zvycích nebo hmotných předmětech.
Nejedná se pouze o historii, folklór vzniká i v současnosti. Má dlouhou tradici, která se stále udržuje, většinou prostřednictvím folklórních organizací či souborů. Tyto projevy jsou i předmětem bádání a dalších studií. Na folklór se zaměřuje etnografie, folkloristika, okrajově i historie umění, design nebo architektura.

Co je to Folklór? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Folklór. Co znamená odborný pojem Folklór z kategorie Kultura?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Definici slova Folklór můžete sdílet s přáteli a kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Výraz Folklór je v kategorii kultura

Klíčová slova: heslo, význam pojmu, slovo, popis, význam, informace, terminus technicus, názvosloví, co je to Folklór?, termín, vysvětlení, wiki, kultura, formulace, synonymum, Folklór, kultura, přesný výraz


Pojem Folklór je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Folklór? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Folklór či folklor je označení pro osobité hudební, slovesné, taneční a dramatické projevy kultury integrovaných skupin obyvatelstva, například venkovského či městského. Mezi folklór je přirozeně zahrnována i lidová hmotná a zvykoslovná kultura. S odstupem času se ukázalo, že je nezbytné z hlediska folklóru zkoumat i soudobé lidové projevy. Studiem folklóru se zabývá folkloristika, etnografie a zprostředkovaně také historie umění včetně architektury a designu. O udržování lokálních historických kulturních zvyklostí se často starají tzv. folklorní soubory.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Folklór ve Wikimedia Commons

Najít slovo Folklór na Google.cz

Zkusit najít výraz Folklór ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Folklór ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem Folklór ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Folklór ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Folklór například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Tyto stránky vám umožnili zjistit co znamená slovo Folklór? resp. co znamená Folklór? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Folklór, odpověď na dotaz co je to Folklór?. Víte např. kdo to je Světlana Witowská? Znáte a víte kdo je Neofašista? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto termín Folklór hledat i v jiných kategoriích (než kultura). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Moderní obrazárna, folklór, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.