Co je to?
Odborný výraz, definice slova NATO. Co znamená slovo NATO z kategorie Politika?

Co je NATO?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu NATO?

NATO je oficiální zkratkou North Atlantic Treaty Organization, což v překladu znamená Severoatlantická aliance. Jedná se o euroatlantickou vojenskou úmluvu o spolupráci.
NATO bylo založeno 4. dubna 1949 a jeho sídlem je belgické město Brusel. NATO má v současné době 28 členů, včetně České republiky a Slovenska. Mezi nejvýznamnější akce, na níž se podílelo NATO, patří válka v Bosně a Hercegovině, válka v Kosovu, operace v Afghánistánu nebo intervence v Libii.


Co je to NATO? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova NATO. Co znamená slovo NATO z kategorie Politika?

Uvedené texty jsou poskytovány bez záruky. Mohou obsahovat faktické, resp. pravopisné chyby za něž se předem omlouváme. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Tento text (NATO) můžete sdílet s přáteli na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo NATO patří do kategorie politika

Klíčová slova: názvosloví, odborný výraz, politika, vysvětlení, pojem, význam, co to je, slovník, slovo, odborné názvosloví, význam slova, heslo, synonymum, lexikon, význam pojmu, termín, politika, wiki


Pojem NATO je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu NATO?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Severoatlantická aliance (anglicky North Atlantic Treaty Organization – NATO, francouzsky Organisation du Traité de l’Atlantique Nord – OTAN; doslova Organizace Severoatlantické smlouvy) je euroatlantický mezinárodní vojenský pakt. Byl založen 4. dubna 1949 podpisem Severoatlantické smlouvy. Aliance sídlí v Bruselu v Belgii. Reakcí na zřízení Západoevropské unie a Pařížské dohody umožňující v roce 1954 vstup NSR do NATO bylo v roce 1955 založení tzv. východního bloku nazývaného Varšavská smlouva. Ta byla po rozpadu sovětského impéria a zániku NDR v roce 1991 rozpuštěna.

Další zdroje informací

Najít termín NATO na Google obrázcích

Zkusit najít termín NATO ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo NATO ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín NATO ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat heslo NATO ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít frázi NATO ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo NATO například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Nyní už nejspíš víte co to je NATO? resp. jaký je přesný význam slova NATO? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu NATO, odpověď na dotaz co je to NATO?. Víte např. kdo to je Stalker? Znáte a víte kdo je Barack Obama? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu NATO v jiné sekci než politika. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Právo lidu, nATO, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.