Co je to?
Definice výrazu Bridž. Co znamená odborný pojem Bridž z kategorie Sport?

Co je Bridž?

Co znamená pojem, definice termínu Bridž?

Bridž je druh karetní hry, která je založena na schopnostech hráčů taktizovat, propočítávat a uplatňovat intuici. Jde o hru náročnou a složitějšího charakteru. Může se hrát o peníze. Bridž vychází u několika her různých národů, jasné je spojení s anglickým whistem, který bridž nahradil na konci 19. století. Proti sobě hrají dvě dvojice, vytvářející skupinu zvanou linka. Hráči ve dvojici musejí spolupracovat. Rozsazení se losuje, označuje se podle světových stran. Balíček karet pro bridž nemá žolíky a obsahuje 52 karet. Nevyšší hodnotu mají píky, po nich srdce, následují kára a kříže. Karty se řadí vzestupně.
Hra má dvě části – dražbu a sehrávku. Cílem je získat nejvyšší hru a pak ji uhrát. Každý z hráčů bridže zná pouze své karty, ale s partnerem musí postupovat společně. Informace o kartách partnera se získávají pouze z reakcí a chování, mluvit a gestikulovat nesmí. Povinností všech zúčastněných je důsledně dodržovat pravidla slušného chování.


Co je to Bridž? Význam slova, termín, Definice výrazu Bridž. Co znamená odborný pojem Bridž z kategorie Sport?

Na texty zde uvedené neposkytujeme žádnou záruku. Mohou obsahovat pravopisné i faktické chyby, za které se předem omlouváme. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Bridž můžete samozřejmě sdílet s ostatními na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Bridž je v sekci sport

Klíčová slova: slovník, sport, význam, co to je, co znamená, terminus technicus, slovo, lexikon, odborné názvosloví, termín, terminologie, wiki, přesný význam, heslo, definice, přesný výraz, popis, názvosloví


Pojem Bridž je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Bridž? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bridž (také bridge) je karetní hra pro dvě dvojice hráčů. Hraje se s balíčkem 52 bridžových karet. Hra se hraje rekreačně i závodně. Má propracovaná pravidla, která do značné míry (v rekreační podobě méně, ve sportovní více) eliminují vliv náhodného rozdání karet a preferují herní um hráčů.

Další zdroje informací o slovu Bridž

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Bridž ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Bridž ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat heslo Bridž ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít frázi Bridž ve Wikizdrojích

Zkusit najít termín Bridž ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Bridž na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Bridž například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, ve vyhledávači Seznam.cz, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Nyní už nejspíš víte co je to Bridž? resp. jaký je přesný význam slova Bridž? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bridž, odpověď na dotaz co je to Bridž?. Víte např. kdo to je Barbora Šampalíková? Znáte a víte kdo je Zooey Deschanel? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. podle různých oborů. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?