Co je to?
Odborný výraz, definice slova Bridž. Co znamená slovo Bridž z kategorie Sport?

Co je Bridž?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Bridž?

Bridž je druh karetní hry, která je založena na schopnostech hráčů taktizovat, propočítávat a uplatňovat intuici. Jde o hru náročnou a složitějšího charakteru. Může se hrát o peníze. Bridž vychází u několika her různých národů, jasné je spojení s anglickým whistem, který bridž nahradil na konci 19. století. Proti sobě hrají dvě dvojice, vytvářející skupinu zvanou linka. Hráči ve dvojici musejí spolupracovat. Rozsazení se losuje, označuje se podle světových stran. Balíček karet pro bridž nemá žolíky a obsahuje 52 karet. Nevyšší hodnotu mají píky, po nich srdce, následují kára a kříže. Karty se řadí vzestupně.
Hra má dvě části – dražbu a sehrávku. Cílem je získat nejvyšší hru a pak ji uhrát. Každý z hráčů bridže zná pouze své karty, ale s partnerem musí postupovat společně. Informace o kartách partnera se získávají pouze z reakcí a chování, mluvit a gestikulovat nesmí. Povinností všech zúčastněných je důsledně dodržovat pravidla slušného chování.


Co je to Bridž? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Bridž. Co znamená slovo Bridž z kategorie Sport?

Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Bridž patří do kategorie sport

Klíčová slova: popis, odborné názvosloví, terminus technicus, synonymum, sport, pojem, formulace, informace, přesný význam, vysvětlení, definice pojmu, význam slova, co to je, přesný výraz, význam pojmu, wiki, termín, definice


Pojem Bridž je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Bridž? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bridž (také bridge) je karetní hra pro dvě dvojice hráčů. Hraje se s balíčkem 52 bridžových karet. Hra se hraje rekreačně i závodně. Má propracovaná pravidla, která do značné míry (v rekreační podobě méně, ve sportovní více) eliminují vliv náhodného rozdání karet a preferují herní um hráčů.

Další možné informační zdroje

Najít pojem Bridž ve vyhledávači Yandex

Hledat heslo Bridž ve vyhledávači Qwant

Najít termín Bridž ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít termín Bridž na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Bridž na Youtube

Hledat heslo Bridž ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Bridž například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve Wikizdrojích nebo v Lingea slovnících.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Nyní již víte co to je Bridž? resp. jaká je definice termínu Bridž? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bridž, odpověď na dotaz co je to Bridž?. Víte např. kdo to je Dalibor Dědek? Znáte a víte kdo je Zooey Deschanel? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Radíme vám proto hledat slovo Bridž i v jiné části webu než je kategorie sport. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, fotbal, bridž, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje zajímavosti, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?