Co je to?
Definice výrazu Umění. Co znamená odborný pojem Umění z kategorie Kultura?

Co je Umění?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Umění

Umění patří mezi součást lidské kultury již od dob nejstarších, kdy lidé malovali první obrazy v jeskyních. Hodnocením umění se zabývají i některé vědy - estetika, dějiny umění, psychologie umění apod. Umění lze jen těžko definovat, i když se o to pokoušelo mnoho lidí. Ve starších dobách bylo umění spojeno s kulty a rituály.

Co je to Umění? Význam slova, termín, Definice výrazu Umění. Co znamená odborný pojem Umění z kategorie Kultura?

Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Umění je v sekci kultura

Klíčová slova: wiki, odborné názvosloví, přesný význam, slovník, odborný výraz, formulace, Umění, definice, význam pojmu, terminologie, termín, názvosloví, slovo, kultura, přesný výraz, co to je, co je to Umění?, význam


Pojem Umění je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Umění? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Umění (od „uměti“, řecky τέχνη, techné, jako řemeslná technika) je součást lidské kultury, v širokém slova smyslu užitečná dovednost, kterou neovládá každý a které je případně třeba se naučit. Od renesance se však nejčastěji užívá v užším smyslu „krásných umění“, kde se klade důraz na tvořivost, originalitu a individualitu umělce.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Hledat výraz Umění ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Umění ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Umění ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Umění ve Wikizdrojích

Vyhledat pojem Umění na Google obrázcích

Hledat výraz Umění ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Umění například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Lingea slovnících, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaký je přesný význam slova Umění? resp. co znamená Umění? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Umění, odpověď na dotaz co je to Umění?. Víte např. kdo to je Radovan Krejčíř? Znáte a víte kdo je Barytonista? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v různých oborech lidské činnosti. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než kultura). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího slovníková hesla, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.